Recepten

Peultjes met krieltjes en tofu

Peultjes met krieltjes en tofu
Geschreven door Walter

Een makkelijk en smaakvol recept dat je letterlijk binnen twintig minuten op tafel hebt staan. Ideaal toch? Vooral als je er een lange (werk)dag op hebt zitten.

En heb je nou juist een extreem lekkere en luie vrije dag dan heb ik ook een prima suggestie voor je. Steek de handen even uit de mouwen en maak de pesto voor dit gerecht zelf. Uiteraard met dit heerlijke pesto-recept. Zo af en toe maak ik er zelf ook een potje van. En elke keer als ik dat doe word ik spontaan nog blijer dan ik al was.

Pesto is misschien wel het mooiste voorbeeld van hoe je met slechts een paar goede ingrediënten iets geweldigs kunt maken. Overigens wel met de nadruk op het woord goede. En dat zit ‘m dan met name in de Parmezaanse kaas en olijfolie. Gebruik dus echte Parmigiano Reggiano (Parmezaanse kaas) die je aan het stuk koopt.

En ‘investeer’ dan ook gelijk in een fles mooie extra vergine olijfolie. Deze variant van Monini is bijvoorbeeld nog heel betaalbaar. Maar persoonlijk ben ik zo af en toe ook best te porren voor een mooi flesje olie dat nog wat meer kost. Dat gun ik mijzelf dan onder het mom van ‘uit eten is duurder’ of een andere slechte smoes. Wat overigens geen smoes is: zolang je er geen hamburgers in gaat bakken (ja, mensen schijnen dat te doen) kun je heel lang doen met een fles olijfolie. En dan is ie eigenlijk helemaal niet zo duur 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr krieltjes
  • 200 gr peultjes
  • 200 gr tofu
  • 1 paprika
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 10 gr pesto
  • 1 theelepel paprikapoeder

Zo maak je het

  • Snipper het uitje en snijd de paprika en tomaat in kleine stukjes.
  • Verwijder de puntjes van de peultjes en blancheer ze kort.
  • Snijd de tofu in blokjes en bak ze met wat paprikapoeder, peper en zout.
  • Voeg de krieltjes toe en bak op hoog vuur mee. Voeg de groentes toe en meng alles goed door elkaar.
  • Roer de pesto er doorheen en warm goed door.
  • Serveer met de peultjes.

Tips en tricks

  • Spoel de peultjes gelijk koud na het blancheren, zodat ze lekker knapperig blijven.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter