Recepten

Pittige garnalenrisotto

Pittige garnalenrisotto
Geschreven door Walter

Natalia en ik zijn allebei gek op risotto. De absolute favoriet van Natalia is deze variant. En die van mij? Ik kan eigenlijk niet echt kiezen. De favoriet van Natalia vind ik zelf ook erg lekker, maar dit is ook weer zo’n toppertje. Ik houd van garnalen en ik houd van pittig eten, dus ook van deze risotto word ik helemaal happy.

Gelukkig dwingt niemand me om te kiezen, dus doe ik dat lekker niet 🙂 Sowieso vind ik dat ‘lievelingseten’ niet echt bestaat. Het is maar net waar je zin in hebt. En dat verschilt van dag tot dag.

Hoewel, van de week hadden Natalia en ik het over de vraag: nooit meer aardappels eten of nooit meer pasta eten? Dan zou ik er toch voor kiezen om nooit meer aardappels te eten. Maar, ook daar zit weer een probleempje. Nooit meer aardappels betekent dus ook nooit meer frietjes eten. En dat maakt het dan toch wel weer een moeilijke beslissing. Want voor een frietje ben ik op zijn tijd echt wel te porren.

Lastig! Wat zou jij kiezen? Nooit meer aardappels of nooit meer pasta?

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr risottorijst
  • 400 gr Oosterse wokgroente
  • 200 gr garnalen
  • 700 ml groentebouillon
  • 2 sjalotjes
  • 2 tenen knoflook
  • 1 rode peper
  • 30 gr Parmezaanse kaas

Zo maak je het

  • Snipper één sjalotje en hak 1 teen knoflook fijn en fruit aan in een scheutje olie.
  • Voeg de risottorijst toe en bak mee tot de korrels glazig zijn.
  • Voeg nu een scheutje van de bouillon toe en wacht tot deze bijna volledig is opgenomen door de risottorijst. Herhaal dit ongeveer 20 minuten tot de risotto gaar is. Blijf wel regelmatig roeren. Ondertussen ga je verder met de volgende stappen.
  • Snipper het andere sjalotje en hak het andere teentje knoflook fijn. Snijd ook de rode peper in kleine stukjes. Meng dit in een schaaltje met wat olie en leg de garnalen er bij in, zodat de olie en de smaak van het pepertje er een beetje in kan trekken.
  • Als de risottorijst bijna gaar is, bak je de garnalen zonder verder nog olie te gebruiken bruin. Voeg na een paar minuten ook de Oosterse wokgroente toe.
  • Als de risotto gaar is roer je de helft van de Parmezaanse kaas erdoor. Proef even en voeg naar smaak peper toe. Houd er wel rekening mee dat er ook (rode) peper bij de garnalen zit. Schep de risotto op de borden, schep het groentemengsel er bovenop en strooi de rest van de Parmezaanse kaas er tenslotte overheen.

Tips en tricks

  • Als je het gerecht extra pittig wilt maken, laat dan de zaadjes van de rode peper erin zitten. Je kan het natuurlijk ook wat milder houden door juist ‘maar’ een halve rode peper te gebruiken.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter