Recepten

Plukbrood met pesto en mozzarella

Plukbrood met pesto en mozzarella
Geschreven door Walter

Dit is wat mij betreft het gezelligste broodje dat je op tafel kunt zetten. Hij ziet er leuk en feestelijk uit en iedereen kan er lekker een stukje (of twee) vanaf plukken voor zichzelf.

Bovendien zijn er tientallen manier om een ‘plukbrood’ te vullen. Wij hebben dit keer gekozen voor mozzarella en zongedroogde tomaat. Maar je kunt net zo goed knoflook, Italiaanse kruiden, tapenade, brie, oude kaas, salami, chorizo etc. gebruiken. Niet allemaal tegelijk natuurlijk maar dat spreekt voor zich.

Zorg wel voor een lekker vers brood, dat geeft het smakelijkste resultaat!

Dit heb je nodig (20 stukjes)

  • 1 heel brood
  • 100 gr mozzarella
  • 40 gr zongedroogde tomaten
  • 40 gr rode pesto
  • 1/2 rode ui
  • 10 gr basilicum

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Neem het ongesneden brood en snijd er diepe rechte vierkanten in. Snijd ze niet los van de bodem!
  • Snijd de mozzarella in kleine stukjes en snipper de ui. Hak de zongedroogde tomaatjes en de basilicum fijn.
  • Meng de ui, basilicum en zongedroogde tomaatjes met de pesto en vul de inkepingen in het brood ermee.
  • Duw op iedere gevulde inkeping wat stukjes mozzarella.
  • Bak het brood nog ongeveer 10 minuten in de oven, totdat de mozzarella goed gesmolten is.

Tips en tricks

  • Snijd de inkepingen echt tot aan de bodem. Dan gaat er weinig brood verloren bij het plukken.
  • Gebruik een mooi rond of ovaal brood voor dit recept. Bijvoorbeeld¬†dit Liefde & Passiebrood van AH. Wij hebben gerekend met een brood van 580 gram. Dat woog die van ons namelijk precies.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter