Diner

Roerbak met asperges, peultjes en garnalen

Roerbak met asperges, peultjes en garnalen

Het aspergeseizoen is maar kort. En daarom hebben we opnieuw een heerlijk aspergerecept voor je. Na de aspergesoep en de klassieke asperges gaan we ze dit keer lekker roerbakken 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr eiermie
  • 200 gr asperges
  • 200 gr peultjes
  • 200 gr garnalen
  • 100 gr taugé
  • 1 rode ui
  • 0,5 rode peper
  • 20 ml sojasaus
  • stukje gember

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Kook de eiermie volgens de instructies op de verpakking. Spoel het even koud en laat uitlekken.
  • Maak de peultjes schoon en snij ze één keer schuin doormidden.
  • Schil de asperges, snij de kontjes eraf en snij ze in schuine stukken van 2 tot 3 centimeter.
  • Kook de asperges 10 minuten en voeg na 5 minuten de peultjes toe zodat deze 5 minuten meekoken.
  • Snij de ui in grove stukken en hak de peper fijn. Schil de gember en rasp of hak deze zo fijn mogelijk.
  • Neem een wokpan en laat een scheut olie (loei)heet worden.
  • Voeg de garnalen, gember, rode ui, peper, asperges en peultjes toe en roerbak dit een paar minuten op hoog vuur.
  • Zet het vuur laag en voeg de eiermie, taugé en sojasaus toe. Proef het gerecht en voeg naar smaak extra sojasaus, peper of sambal toe.
  • Laat alles nog even goed warm worden en schep op.

Tips en tricks

  • De garnalen kun je ook prima vervangen voor kipfilet. Of bijvoorbeeld tofu om er een vegetarisch gerecht van te maken.
  • Je kunt aan het eind ook een klein scheutje vissaus toevoegen om nog meer smaak aan dit gerecht te geven.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 458
  • Eiwit: 34 gram
  • Koolhydraten: 57 gram
  • Vet: 8 gram
  • Vezels: 10 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X