Het aspergeseizoen is maar kort. En daarom hebben we opnieuw een heerlijk aspergerecept voor je. Na de aspergesoep en de klassieke asperges gaan we ze dit keer lekker roerbakken 🙂
Dit heb je nodig (twee personen)
- 120 gr eiermie
- 200 gr asperges
- 200 gr peultjes
- 200 gr garnalen
- 100 gr taugé
- 1 rode ui
- 0,5 rode peper
- 20 ml sojasaus
- stukje gember
Zo maak je het
Bereidingstijd: 20 minuten
- Kook de eiermie volgens de instructies op de verpakking. Spoel het even koud en laat uitlekken.
- Maak de peultjes schoon en snij ze één keer schuin doormidden.
- Schil de asperges, snij de kontjes eraf en snij ze in schuine stukken van 2 tot 3 centimeter.
- Kook de asperges 10 minuten en voeg na 5 minuten de peultjes toe zodat deze 5 minuten meekoken.
- Snij de ui in grove stukken en hak de peper fijn. Schil de gember en rasp of hak deze zo fijn mogelijk.
- Neem een wokpan en laat een scheut olie (loei)heet worden.
- Voeg de garnalen, gember, rode ui, peper, asperges en peultjes toe en roerbak dit een paar minuten op hoog vuur.
- Zet het vuur laag en voeg de eiermie, taugé en sojasaus toe. Proef het gerecht en voeg naar smaak extra sojasaus, peper of sambal toe.
- Laat alles nog even goed warm worden en schep op.
Tips en tricks
- De garnalen kun je ook prima vervangen voor kipfilet. Of bijvoorbeeld tofu om er een vegetarisch gerecht van te maken.
- Je kunt aan het eind ook een klein scheutje vissaus toevoegen om nog meer smaak aan dit gerecht te geven.
Voedingswaarde (per persoon)
- Kcal:Â 458
- Eiwit: 34 gram
- Koolhydraten: 57 gram
- Vet: 8 gram
- Vezels: 10 gram
Laat een reactie achter