Recepten

Roerbak van makreel, krieltjes en sperziebonen

Roerbak van makreel, krieltjes en sperziebonen
Geschreven door Walter

Gerookte makreel bakken was iets wat ik nog nooit had gedaan. En dus was ik wel erg benieuwd naar dit recept dat werd ingestuurd door Linda. Ik had ook niet echt een idee wat ik ervan moest verwachten.

Een ding kan ik je vertellen: de geur van gebakken makreel is heerlijk! Je ruikt ‘m door de hele keuken en als je de afzuigkap vergeet aan te zetten door het hele huis ūüėČ

En de smaak? Die is ook heel prima. Niet enorm veel anders dan die van ongebakken makreel hoor, maar door hem even mee te bakken wordt ie wel lekker zacht en komen de smaken beter tot zijn recht. Dat is een stuk fijner dan een makreel die net uit de koelkast komt. Dat is dan ook de reden dat men sowieso aanraadt om makreel voor het eten even op kamertemperatuur te laten komen.

Mocht je na het maken van dit recept nog makreel overhouden dan kan ik je onze couscous met gerookte makreel en de rijstsalade met makreel ook van harte aanbevelen.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr krieltjes
  • 150 gr gerookte makreel
  • 300 gr sperziebonen
  • 100 gr cherrytomaat
  • 0,5 ui
  • 0,5 theelepel paprikapoeder

Zo maak je het

  • Kook de sperziebonen beetgaar.
  • Snijd de tomaatjes in stukjes en maak de makreel schoon.
  • Snipper het uitje en bak samen met de krieltjes en paprikapoeder een paar minuten op hoog vuur.
  • Bak de stukjes tomaat en makreel 2 minuten mee met de krieltjes.
  • Meng de sperziebonen¬†erdoor en maak verder op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Makreel is net als zalm een vette vissoort. Als je niet van makreel houdt kun je daarom ook een zalmfilet kopen en deze in blokjes snijden en meebakken.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

  • Hoi Walter,

    Leuk dat jullie mijn recept hebben gedeeld. Fris plaatje ook.
    En ja… met name het even opwarmen van de makreel maakt dit gerecht zo smakelijk.

    Groetjes Linda

Laat een reactie achter