Recepten

Roergebakken bloemkool

Roergebakken bloemkool
Geschreven door Walter

Bloemkool roerbakken is sowieso al een goed idee. En als je er dan (naar dit recept van Cockie) nog lekker wat cherrytomaten en kruiden aan toevoegt heb je helemaal een smakelijk resultaat!

Let er wel op dat je de bloemkool niet te lang kookt voordat je gaat roerbakken. Dat is zonde. De bloemkool mag echt nog wel een beetje bite houden.

Ben je niet zo’n fan van bloemkool dan kun je dit recept ook prima maken met bijvoorbeeld broccoli.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr bloemkool
  • 100 gr cherrytomaten
  • 2 cm gember
  • 1 teentje knoflook
  • 1 rode peper
  • 5 gr kerriepoeder

Zo maak je het

  • Snijd de bloemkool in kleine roosjes en kook ze kort voor.
  • Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Hak ook de knoflook fijn.
  • Snijd de rode peper klein.
  • Verhit een scheutje olie in een wok en fruit de peper, knoflook en gember aan.
  • Roerbak de bloemkoolroosjes 3 minuten op hoog vuur mee.
  • Snijd de cherrytomaatjes in halfjes of kwarten en voeg samen met de kerriepoeder toe.
  • Roerbak het geheel totdat de bloemkoolroosjes beetgaar zijn.

Tips en tricks

  • Zorg dat de bloemkoolroosjes nog net niet beetgaar zijn wanneer je ze gaat wokken.
  • De gember kun je na het schillen ook fijnraspen in plaats van snijden.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter