Recepten

Rucolastamppot

Rucolastamppot
Geschreven door Walter

Best gek eigenlijk dat we nog helemaal geen rucolastamppot in onze receptendatabase hadden staan. In de eerste plaats is het namelijk gewoon lekker en in de tweede plaats zie je het de laatste jaren overal voorbij komen. Toen Louke dit recept instuurde waren we het er dan ook direct over eens dat we daar iets mee gingen doen.

En dan hadden we ook nog eens het geluk dat het een heel mooi compleet recept was met heel veel lekkers erin. Waar we wel wat moeite mee hadden was de hoeveelheid rucola. Volgens het recept zou er op 400 gram aardappelen ruim 150 gram rucola toegevoegd moeten worden maar dat kregen wij er niet met goed fatsoen doorheen. 150 gram rucola is namelijk serieus veel! Twee (standaard) zakken om precies te zijn. Daarom zijn we bij 75 gram maar gestopt. En toen we gingen proeven vonden we dat eigenlijk ook wel een prima hoeveelheid ten opzichte van de aardappelen.

Nu is 75 gram groente voor twee personen niet bepaald voldoende maar ook dat hebben we opgelost. Op de dag dat de rucolastamppot op het menu staat eten jullie als tussendoortje rauwkost. En ’s avonds nog een paar augurken.

Eind goed al goed… Eet smakelijk!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr aardappelen
  • 75 gr rucola
  • 200 gr runderchipolata’s
  • 50 gr spekblokjes
  • 50 ml melk
  • 10 gr zongedroogde tomaat
  • 5 gr mosterd
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 mespuntje nootmuskaat

Zo maak je het

  • Schil de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in 15 minuten gaar.
  • Bestrooi de chipolataworstjes met de paprikapoeder en bak ze goudbruin en gaar.
  • Bak de spekblokjes krokant en snijd de zongedroogde tomaat in hele kleine stukjes.
  • Giet de aardappels af en stamp ze met de melk, mosterd, nootmuskaat en wat peper en zout tot een gladde puree.
  • Schep de rucola, zongedroogde tomaat en spekblokjes door de puree en maak verder op smaak met peper en zout.

Tips en tricks

  • Als je nog sla hebt liggen, kan je dat ook gebruiken in plaats van de rucola. Of je het dan nog een rucolastamppot mag noemen? Van mij wel 😉
  • Houd eventueel wat zongedroogde tomaat en spekblokjes achter om de stamppot na het opscheppen mee te garneren.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

  • Jammer dat er bij de recepten op de websites geen Kcal. Staan vermeld. Het scheelt een hoop getel ,wil je toch iets vergelijkbaars op tafel zetten. Dat vind ik zo makkelijk aan de weekmenu’s in het boek. En het is fijn om zo af en toe te kunnen switchen omdat je van iets nog veel in huis hebt of gewoon trek in iets anders. B.v vandaag ,met min 5 C heb ik meer trek in de ruccolastamppot dan in de oosterse biefstuksalade. 😉

    • Ja snap ik! De voedingswaardes bij de recepten zijn echter alleen beschikbaar voor leden, vandaar dat je deze niet terugziet op deze site.

Laat een reactie achter