Recepten

Salade van rodekool en ananas

Salade van rodekool en ananas
Geschreven door Walter

Het is een soort van coleslaw (die van de pulled pork) maar dan toch weer even anders. Door een andere koolsoort en ander fruit te gebruiken is het resultaat toch echt wel anders. In ieder geval verschillend genoeg om dit recept van Louke een plekje te geven in onze alsmaar groeiende collectie van recepten. We zijn de 400 stuks al ruim gepasseerd!

Toen we net met Project Gezond begonnen dacht ik nog weleens dat we op een gegeven moment echt niet meer wisten wat we zouden moeten verzinnen qua recepten. Maar eigenlijk werkt dat precies andersom. Hoe meer nieuwe recepten je maakt, hoe meer ideeën je juist weer krijgt.

Je probeert meer, je proeft meer en je leert meer. En dat geeft alleen maar inspiratie voor allerlei nieuwe recepten. Wij gaan dus gewoon vrolijk door!

De laatste tijd hebben we wat meer ingestuurde recepten verwerkt en wat minder recepten van onszelf. Binnenkort gaan we dat weer wat aanpassen en komen er weer meer recepten van onszelf online. Want zoals ik al zei: we hebben nog zeeën van inspiratie 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr verse rodekool
  • 250 gr ananas
  • 200 gr wortel
  • 40 gr bosui
  • 20 gr rozijnen
  • het sap van 1 limoen
  • 10 ml olijfolie
  • 5 ml appelazijn
  • 5 ml honing

Zo maak je het

  • Snijd de rodekool zo dun mogelijk en rasp de wortel in dunne reepjes.
  • Snijd de ananas in kleine blokjes en de bosui in ringen.
  • Meng alles door elkaar in een saladekom.
  • Roer een dressing van de olijfolie, appelazijn en honing.
  • Maak de dressing op smaak met sap van de limoen en peper en zout.
  • Meng de dressing door de salade en strooi de rozijnen erover.

Tips en tricks

  • Sommige supermarkten verkopen verse fijn geraspte wortel. Absoluut een aanrader bij gebrek aan een goede rasp of foodprocessor.
  • Ananas uit blik voldoet, maar je kan in de supermarkt vaak ook een klein bakje verse ananas kopen.
  • Heb je geen appelazijn in huis en wil je dit liever niet kopen? Dan kun je ook witte wijnazijn gebruiken.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter