Alle recepten uit ons kookboek 'TOP' Diner

Schnitzel bonne femme

Schnitzel bonne femme

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

Bonne femme is een Franse garnituurbenaming. Het wordt vaak gegeten met bijvoorbeeld gebraden kip of een lekkere schnitzel. En die laatste gaan wij dit keer ook maken. En we gaan ‘m zelf paneren. Omdat dat leuk en lekker is, maar ook om dit recept nog net wat interessanter te maken.

Wij vinden deze schnitzel bonne femme in ieder geval een heel geslaagd gerecht. Het is van dat lekkere normale eten dat gecombineerd met elkaar zeer goed smaakt. Of anders gezegd: zonder hele bijzondere ingrediënten toch iets bijzonder lekkers op tafels zetten. Heerlijk toch? 🙂

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 2 (oude) sneeën bruin brood
  • 0,5 theelepel Italiaanse kruiden
  • 0,5 theelepel peper
  • 0,5 theelepel zout
  • 150 gr wortel
  • 100 gr doperwten
  • 1 ui
  • 150 gr champignons
  • 80 gr magere spekreepjes
  • 300 gr aardappelblokjes (of krieltjes)
  • 150 gr ongepaneerde varkensschnitzel
  • 25 gr bloem
  • 1 ei

Zo maak je het

Bereidingstijd: 40 minuten

  • Verwarm de oven voor op 130 graden en leg de sneetjes brood erin. Laat ze net zo lang liggen totdat ze helemaal uitgedroogd en krokant zijn. Dit duurt zeker wel 30 minuten.
  • Breek het brood in stukken en doe ze samen met de Italiaanse kruiden, peper en zout in de keukenmachine of hakmolen. Mix er mooi fijn paneermeel van.
  • Snijd de wortel in kleine blokjes en kook ze samen met de doperwten zo’n drie minuten. Giet af en spoel even koud.
  • Snipper de ui en snij de champignons in stukken.
  • Verhit een klein scheutje olie in een grote koekenpan of wok. Bak de spekreepjes en ui een minuut of drie aan en voeg daarna de aardappelblokjes toe.
  • Zodra de aardappelblokjes bijna gaar zijn voeg je de doperwten, wortels en champignons toe. Bak dit mee totdat de champignons gaar zijn.
  • Tijdens het bakken van de bovenstaande ‘mix’ kun je de schnitzels paneren en bakken. Neem drie borden en leg daar de bloem, het ei (losgeklopt) en het paneermeel op. Haal de schnitzels eerst door de bloem en schud ze af zodat er niet onnodig veel bloem op zit. Haal ze vervolgens door het ei en als laatst door het paneermeel. Druk het paneermeel stevig aan zodat het zo goed mogelijk aan de schnitzels hecht.
  • Verhit een flinke scheut olie in een koekenpan en bak de schnitzels in ongeveer vier minuten per kant mooi bruin en gaar. Let erop dat ze niet te hard gaan, de paneerkorst verbrandt relatief snel.
  • Leg de schnitzels op de borden en verdeel de groente- en aardappelmix erover en omheen.

Tips en tricks

  • Gebruik voor dit recept bij voorkeur twee schnitzels van ongeveer 75 gram per stuk. Of koop één grote schnitzel van ongeveer 150 gram en halveer deze.
  • Geen zin om zelf paneermeel te maken? Met een pakje lukt het ook prima 🙂 Maak je het wel zelf dan is het handig om dit overdag vast te doen of bijvoorbeeld de avond van tevoren.
  • Je houdt na het paneren wel wat bloem, ei en paneermeel over. Toch heb je deze hoeveelheden eigenlijk wel nodig omdat het anders niet gaat lukken om de schnitzels goed te paneren.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 554
  • Eiwit: 35 gram
  • Koolhydraten: 52 gram
  • Vet: 21 gram
  • Vezels: 14 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X