Recepten

Sinaasappelcake

Sinaasappelcake
Geschreven door Walter

Een cake kun je op heel veel manieren maken. Dat wist ik al. Maar het toevoegen van gepureerde sinaasappels en dadels aan het beslag had ik nog niet eerder gezien. Dat werd dus weer even spannend. Maar dat geeft niet. Ik vind het altijd wel leuk als ik niet precies weet waar een recept ‘naartoe’ gaat. Dan valt er tenminste iets te ontdekken 🙂

Al met al ben ik zelf heel enthousiast over deze sinaasappelcake. En wat ook zeker het vermelden waard is: er zit helemaal geen boter in. Scheelt toch weer calorietjes. En in plaats van die calorietjes krijg je juist wel weer wat extra groente (wortel) en fruit binnen. Onderaan de streep kunnen we dus ook nog concluderen dat een plakje van deze cake best goed voor je is!

Het recept voor deze sinaasappelcake werd ingestuurd door Miranda.

Dit heb je nodig (14 plakken)

  • 1 sinaasappel
  • 100 gr dadels (zonder pit)
  • 250 gr winterwortel
  • 75 gr rozijnen
  • 200 gr bloem
  • 5 gr bakpoeder
  • 10 gr koek -of speculaaskruiden
  • 2 eieren
  • 50 gr walnoten

Zo maak je het

  • Warm de oven voor op 175 graden.
  • Boen de sinaasappel schoon en rasp wat mooie stukjes van de schil. Die kun je gebruiken voor de garnering.
  • Snijd de sinaasappel in stukken en pureer samen met de dadels en één ei tot een gladde massa. Gebruik een blender of staafmixer.
  • Meng het bloem met de bakpoeder en speculaaskruiden. Rasp de winterpeen erbij en voeg het laatste ei toe. Schep alles even om en voeg dan het dadel-sinaasappelmengsel toe. Meng tot alle bloem is opgenomen.
  • Hak de walnoten fijn en schep ze samen met de rozijnen door het beslag.
  • Giet in een licht ingevet cakeblik en zet voor 30 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Voeg eventueel een scheutje melk aan het beslag toe als je het beslag te droog vindt.
  • Knip de dadels van tevoren in stukken, zodat ze makkelijker te pureren zijn.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

3 reacties

Laat een reactie achter