Alle recepten uit ons kookboek 'TOP' Diner

Snelle pasta carbonara

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons bestseller kookboek ‘TOP’? In dit boek vind je de 100 populairste recepten van ons online afslankprogramma. Benieuwd naar alle recepten uit dit boek? Bekijk dan deze pagina.

In een originele pasta carbonara hoort geen room. Toch zie je in veel recepten dat er wel (slag)room wordt toegevoegd. Wij doen dat ook, maar dan in de vorm van light kookroom. Niet helemaal de traditionele carbonara dus, maar deze variant smaakt ontzettend goed.

Overigens is de pasta carbonara een prachtig voorbeeld van hoe je met slechts een paar simpele ingrediënten een heerlijke maaltijd op tafel kunt zetten.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr spaghetti (ongekookt gewicht)
  • 125 gr magere spekreepjes
  • 1 teentje knoflook
  • 1 ei
  • 60 ml kookroom light
  • 10 gr peterselie
  • 25 gr geraspte kaas Italiaanse kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Bak de spekreepjes in ongeveer 6 minuten gaar. Bak de laatste minuut ook de (fijngesneden) knoflook even mee. Laat dit vervolgens uitlekken op keukenpapier.
  • Meng in een grote kom (of ovenschaal) het ei met de room en een eetlepel fijngehakte peterselie. Voeg ook wat peper en zout toe.
  • Als de pasta gaar is haal je deze met een tang (of twee vorken) uit de pan en leg je dit boven op het mengsel van ei en room. Er mag gerust wat kookvocht van de pasta meekomen. Vervolgens roer je de pasta goed door het mengsel zodat het ei stolt.
  • Voeg als laatste de spekreepjes en knoflook toe en strooi de kaas en wat verse peterselie over het gerecht.

Tips & tricks

  • Om het stollen van het ei een beetje te helpen kun je de schaal waarin het mengsel zit de laatste paar minuten bovenop de pastapan zetten (in plaats van het pannendeksel). Bijkomend voordeel is dat het gerecht ook langer warm blijft in de voorverwarmde schaal.
  • Officieel hoort bij een pasta carbonara de Italiaanse pecorino kaas. Dit is een rauwmelkse kaas die je dus niet mag hebben als je zwanger bent. Andere Italiaanse kazen zoals Parmigiano Reggiano en Grana Padano zijn ook heerlijk bij deze pasta.
  • Serveer deze pasta met een frisse en lichte salade. Deze prima combinatie zorgt er ook direct voor dat je je dagelijkse portie groente binnenkrijgt.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 489
  • Eiwit: 27 gram
  • Koolhydraten: 44 gram
  • Vet: 22 gram
  • Vezels: 4 gram

Eet smakelijk!

10 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X