Alle recepten uit 'Boek 1' Diner

Snijbonenstamppot met kip en kaas

Snijbonenstamppot met kip en kaas

Wist je dat dit recept ook te vinden is in ons populaire afslankboek met 40 recepten en 8 weekmenu’s? Wil je meer weten over dit boek bekijk dan deze pagina.

Met dit recept spelen we een beetje vals. Eigenlijk is het geen ‘echte’ stamppot, gezien je niet alles door elkaar stampt. De snijbonen roer je namelijk door de aardappels in plaats van dat je ze stampt. Op deze manier behoud je wel de lekkere bite van de snijbonen. En het ziet een stuk leuker uit eigenlijk! Althans, dat vinden wij ;).

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr aardappels
  • 60 ml melk
  • 10 gr roomboter
  • 400 gr snijbonen
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150 gr gerookte kipfilet
  • 80 gr kaas

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Schil de aardappels, kook ze gaar, voeg de melk en boter toe en stamp er een gladde puree van. Maak de puree op smaak met peper, zout en eventueel wat nootmuskaat.
  • Snijd de snijbonen in kleine stukjes en kook ze in water met het bouillonblokje ongeveer 10 minuten beetgaar.
  • Snijd ondertussen de gerookte kip en kaas in kleine blokjes.
  • Roer de snijbonen door de aardappelpuree en voeg ook ongeveer driekwart van de kipfilet en kaas toe.
  • Schep de stamppot op en bestrooi met de overige kipfilet en kaas.

Tips en tricks

  • Als de stamppot teveel is afgekoeld zet je ‘m even in de magnetron. Dit zorgt er ook voor dat de kaasblokjes smelten en dat maakt het gerecht nog lekkerder. Uiteraard kun je dit ook in een pan doen in plaats van in de magnetron.
  • Maak de aardappelpuree echt goed op smaak. Gebruik daarbij gerust kruiden die je zelf lekker vindt. Verder gebruiken we namelijk geen kruiden in dit recept.
  • Je kunt de aardappelpuree ook prima met crème fraîche bereiden in plaats van boter. We vinden dat op zich een goed idee, maar willen niemand met een aangebroken verpakking crème fraîche laten zitten. Vandaar dat we voor boter en melk hebben gekozen. Heb je nog crème fraîche in huis, of weet je een goede bestemming voor het deel dat je overhoudt? Maak de aardappelpuree dan gerust met crème fraîche.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 462
  • Eiwit: 37 gram
  • Koolhydraten: 46 gram
  • Vet: 13 gram
  • Vezels: 8 gram

Eet smakelijk!

15 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X