Recepten

Spinazielasagne met zalm

Spinazielasagne met zalm
Geschreven door Walter

Dit recept is ingestuurd door Antoinette. Zij heeft het van de sportschool meegenomen. Goed om te zien dat ze ook in de sportschool niet bang zijn voor kaas en pasta. Dat zijn toch twee producten waar mensen vaak van denken dat je er à la minute van aankomt.

Maar zoals jullie hopelijk allemaal hebben ontdekt kun je eigenlijk alles eten, ook als je wilt afvallen. Zolang je maar de juiste hoeveelheden neemt. En die denken wij elke week voor jullie uit.

Daarom kun je ook gewoon genieten van deze lekkere klassieker. Lasagne met zalm en spinazie. En kaas natuurlijk. Eet smakelijk!

Dit heb je nodig (vier personen)

  • 600 gr verse spinazie
  • 200 gr gerookte zalm
  • 250 gr ricotta
  • 120 gr lasagnebladen
  • 75 gr geraspte kaas
  • 4 tomaten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 mespuntje nootmuskaat

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Hak de knoflook in stukjes en fruit aan in een scheutje olie. Voeg vervolgens (in delen) de spinazie toe en wok op hoog vuur totdat het geslonken is.
  • Laat de spinazie uitlekken in een vergiet en druk het overtollige vocht eruit.
  • Roer de ricotta door de spinazie en breng op smaak met peper en zout.
  • Snijd de tomaten in plakken.
  • Vet een ovenschaal in en bedek de bodem met drie lasagnevellen. Daarop leg je 1/3 van de tomaten, 1/3 van de spinazie en 1/2 van de zalm. Vervolgens doe je hetzelfde nog een keer.
  • Maak voor de derde keer een laag van drie lasagnevellen en leg hierop het laatste deel van de tomaten en spinazie.
  • Top de schotel af met de geraspte kaas en zet 30 minuten in de oven.

Tips en tricks

  • Vervang de gerookte zalm gerust voor kipfilet (in kleine blokjes) als dat lekkerder vindt.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter