Recepten

Spinaziesoep met kaascroutons

Spinaziesoep met kaascroutons
Geschreven door Walter

Als je gek bent op brood én op kaas dan is een kaascrouton zo’n beetje de ultieme traktatie. Heerlijk vind ik het, van die krokante stukjes pittige kaas.

Ik kan mij ook nog goed herinneren hoe dat vroeger ging als we witlof met ham en kaas uit de oven aten. Mijn zus en ik zaten dan als een soort kleine mijnwerkertjes de harde randjes kaas uit de ovenschaal te bikken. Om het vervolgens soort van eerlijk te verdelen (ik een beetje meer dan jij) en op te bikken. Op en top genieten 🙂

Precies hetzelfde geldt voor die stukjes kaas die eigenlijk net iets te hard zijn gegaan in het tosti-ijzer. Misschien verklaar je me voor gek, maar ik word daar echt blij van. Net als van kaaskoekjes, kaasvlinders, kaassaus, kaasfondue en kaascroissants.

Lang verhaal kort: ik ben een echte kaaskop en ik ben er nog trots op ook!

Nu hebben de kaascroutons in dit recept eigenlijk slechts een bijrol maar ik ben van mening dat ze de soep wel een flinke upgrade geven.

Dit recept werd ingestuurd door Jo en is afkomstig van Albert Heijn.

Dit heb je nodig (1200 ml)

  • 200 gr spinazie
  • 200 gr tuinerwten (diepvries)
  • 1000 ml groentebouillon
  • 100 gr geraspte kaas
  • 1 mespuntje komijnpoeder
  • 2 boterhammen zonder korst
  • 40 ml kookroom

Zo maak je het

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Doe de spinazie samen met de tuinerwten en de groentebouillon in een hoge soeppan. Breng aan de kook en laat 8 minuten zachtjes koken.
  • Snijd ondertussen de boterhammen in kleine blokjes en leg ze op bakpapier op een bakplaat.
  • Bestrooi de broodblokjes met geraspte kaas en komijnpoeder en bak ze in de oven in ongeveer 10 minuten krokant.
  • Pureer de soep met een blender of staafmixer en roer de kookroom erdoor. Maak op smaak met peper en zout.
  • Serveer de soep met de (nog warme) croutons.

Tips en tricks

  • Voeg wat knoflookpoeder bij de croutons voordat je ze gaat bakken.
  • In plaats van geraspte kaas en komijnpoeder kun je uiteraard ook geraspte komijnekaas gebruiken. Omdat je dit waarschijnlijk niet standaard in huis hebt, hebben wij gekozen voor gewone geraspte kaas met komijnpoeder.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter