Diner

Spruitjesschotel met kip

Spruitjesschotel met kip

Vandaag hebben we weer een lekker recept van Cockie voor jullie 🙂 Dit keer is het een spruitjesschotel. Wat mij nu overigens opvalt is dat Cockie wel gek is op eenpansgerechten. In dit geval is het overigens geen pan maar een ovenschotel. Maar je snapt mijn punt.

Zelf vind ik dit soort gerechten ook wel prettig. Als je tijdens het koken je ‘rommel’ een beetje opruimt heb je na het eten alleen nog een paar borden en een pan om op te ruimen. Dat is toch een stuk relaxter dan een fornuis vol met lege pannen dat op je staat te wachten. Voor je het weet zit je aan de koffie. Of thee 🙂

Ho, wacht….!

Terwijl ik deze intro aan het schrijven ben besef ik mij ineens weer dat dit toch niet helemaal een eenpansgerecht is. We moeten namelijk wel wat producten voorkoken en aanbakken. Maar er is ook nog steeds goed nieuws: de schotel moet nog een poosje in de oven. In die tijd kun je vast wat afwassen, opruimen en de koffie stand-by zetten. Dan kun je nog steeds heel snel na het eten in de relaxmodus!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr krieltjes met schil
  • 400 gr spruitjes
  • 200 gr kipfilet
  • 20 gr walnoten
  • 10 ml olijfolie
  • 2 tomaten
  • 1 eetlepel basilicum (gedroogd)
  • 1 theelepel tijm (gedroogd)
  • 2 tenen knoflook

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten + 30 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Boen de krieltjes schoon en snijd ze in kwarten.
  • Maak de spruiten schoon.
  • Kook de krieltjes en spruiten beetgaar en giet af.
  • Bedek een ovenschaal met bakpapier en leg de kipfilet in het midden.
  • Meng de spruitjes en krieltjes met zout, peper en tijm en strooi rondom de kip in de ovenschaal.
  • Snijd de knoflooktenen in grove stukken en verdeel ook over de schotel.
  • Sprenkel de olijfolie erover en zet voor 30 minuten in de oven.
  • Snijd ondertussen de tomaten in grove stukken en bak samen met de basilicum en walnoten in een scheutje olie.
  • Strooi het tomatenmengsel vlak voor het opdienen over de ovenschotel.

Tips en tricks

  • De knoflook hoef je niet te verwijderen. Je kunt de zacht geworden stukjes gewoon opeten.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 511
  • Eiwit: 35 gram
  • Koolhydraten: 53 gram
  • Vet: 15 gram
  • Vezels: 13 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X