Recepten

Taco’s met zalm en avocado

Taco's met zalm en avocado
Geschreven door Walter

We hebben al een recept voor taco’s zoals de meesten van ons ze kennen. Maar taco’s met vis, dat is weer hele andere koek. Daarom leek het ons leuk om ook dit recept voor taco’s met zalm met jullie te delen.

Overigens blijft het wel lekker Mexicaans hoor. Sowieso al door de taco’s zelf maar de salsa van tomaat en avocado maakt het plaatje compleet.

Is het nog niet Mexicaans genoeg voor je? Een lepeltje TexMex kruiden of een handje mais geeft de finishing touch. Maar ik kan je nu alvast verklappen dat het voor de smaak van dit gerecht niet nodig is 😉

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 150 gr zalm
  • 6 tacoschelpen
  • 1/2 avocado
  • 150 gr cherrytomaat
  • 1 teentje knoflook
  • 1/2 rode ui
  • 40 gr ijsbergsla
  • 40 gr crème fraiche
  • 10 ml citroensap
  • 5 gr dille
  • 5 gr peterselie

Zo maak je het

  • Snipper het uitje en hak de knoflook fijn. Snijd ook de cherrytomaatjes en avocado in kleine blokjes.
  • Meng door elkaar en maak op smaak met peper, citroensap en peterselie.
  • Meng de crème fraiche met de dille en maak op smaak met citroensap en peper. Verdun eventueel nog met een beetje water.
  • Snijd de zalm in kleine stukjes en bestrooi de stukjes met peper. Bak ze ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Verwarm de tacoschelpen volgens de aanwijzingen op de verpakking en vul ze met het mengsel van crème fraiche en een beetje ijsbergsla.
  • Doe daarna in elke schelp een deel van het avocado-tomatenmengsel en leg als laatste de zalm er bovenop.
  • Garneer eventueel met wat dille en serveer direct.

Tips en tricks

  • Gebruik de helft van het teentje knoflook in het avocadomengsel en bak de andere helft mee met de zalm.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter