Recepten

Tagliatelle met zalm en gepocheerd ei

Tagliatelle met zalm en gepocheerd ei
Geschreven door Walter

Eitjes pocheren blijft leuk! Althans, dat vind ik 🙂 Het liefst zou ik 10 eieren achter elkaar pocheren zodat ik er aan het eind van de ‘sessie’ knettergoed in ben. Maar dat is een beetje lastig als je thuis de enige bent die echt graag eieren eet. Dus houd ik het meestal gewoon bij eentje. Twee als ik in een wilde bui ben.

In het recept van de maaltijdsalade met asperges en gerookte zalm linkte ik naar een YouTube video van Jamie Oliver. Daarin laat hij zien hoe je eieren kunt pocheren.

Maar van de week zag ik ergens anders weer een andere – hele simpele – methode. Die was als volgt: zorg dat je een laagje water van ongeveer 4 cm diep hebt. Verhit dat tot 85 graden. Dat kun je meten met een thermometer maar je kunt ook gewoon wachten tot de eerste bubbeltjes op de bodem van de pan verschijnen. Dan heeft het water de juiste temperatuur.

Tik een eitje en laat dit voorzichtig in een soeplepel vallen. Laat de soeplepel vervolgens schuin in het water zakken en laat het ei er heel zachtjes uit glijden. Op die manier voorkom je dat het eiwit alle kanten op vliegt. Ik vond het er heel praktisch uit zien en ga het de volgende keer zeker op die manier proberen. Ik vrees dat het dan overigens niet bij één eitje blijft 😉

Dit recept werd ingestuurd door Ingrid.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 120 gr tagliatella
  • 200 gr doperwten
  • 100 gr gerookte zalm
  • 2 eieren
  • 30 gr rucola
  • 20 gr Parmezaanse kaas
  • 10 ml olijfolie

Zo maak je het

  • Kook de tagliatella volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Verwarm de doperwten volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel ze eventueel koud.
  • Snijd de zalm in grove stukken.
  • Meng de tagliatella met de olijfolie en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng de stukken zalm, de doperwten en rucola erdoor.
  • Verdeel over de borden en bestrooi met Parmezaanse kaas.
  • Pocheer het ei en leg het op de kaas.

Tips en tricks

  • Als je de salade een beetje lauw wilt eten kun je de doperwten warm toevoegen. Heb je de salade liever koud dan is het verstandig om de doperwten na het bereiden even koud te spoelen.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter