Tussendoortjes & snacks

Vanilleroomijs

Volle melk? Suiker? Slagroom?! Zijn ze gek geworden daar bij PG?

Nee hoor, alles onder controle hier 🙂 Maar zo af en toe kijken we even nergens naar zoals je wellicht weet. Dan willen we gewoon een lekker recept maken en zijn we niet bezig met calorieën.

En wat maak je dan als het volop zomers weer is? IJs natuurlijk. Heerlijk, home made vanilleroomijs!

Het is wel even een klusje maar we beloven je nu alvast dat het de moeite meer dan waard is.

Dit heb je nodig (500 gram)

  • 1 vanillestokje
  • 300 ml volle melk
  • 200 ml slagroom
  • 3 eidooiers
  • 100 gr basterdsuiker

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten + 3 uur invriezen

  • Snijd het vanillestokje in de lengte doormidden en schraap met een puntmesje het merg eruit.
  • Doe het merg en het stokje met de melk en de slagroom in een pan.
  • Breng dit zachtjes aan de kook.
  • Mix de eidooiers met de suiker en klop dit door.
  • Schenk de kokende slagroom al roerende op het eidooiermengsel en klop goed door.
  • Haal het vanillestokje eruit en giet alles terug in de pan, verwarm op laag vuur. Blijf roeren totdat het mengsel indikt.
  • Het mengsel mag maximaal 80 graden worden, het mag niet koken.
  • Laat het mengsel volledig afkoelen.
  • Doe alles in een lage bak en vries het in.
  • Roer het ijs ieder half uur door, totdat het volledig bevroren is.

Tips en tricks

  • Het merg van een heel vanillestokje geeft een flinke vanillesmaak aan het ijs. Als je een subtielere vanillesmaak wilt, kun je ook het merg van een half stokje toevoegen. Doe de andere helft samen met wat suiker in een potje en schud het af en toe even om. Op die manier maak je je eigen vanillesuiker.

Voedingswaarde (per 100 gram)

  • Kcal: 187
  • Eiwit: 4 gram
  • Koolhydraten: 16 gram
  • Vet: 12 gram
  • Vezels: 0 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

Laat een reactie achter

🔥 Heb jij onze 100 beste recepten al?

X