Kerstrecepten Recepten

Vijgenchutney

Vijgenchutney
Geschreven door Walter

Verse vijgen zijn heerlijk. Tijdens onze vakantie op Ibiza dit jaar hebben we er heel wat verslonden. Vooral Natalia, want die is er nog gekker op dan ik. De kids vonden ze trouwens ook best heel prima te eten ๐Ÿ™‚

Vijgen lenen zich ook perfect voor het maken van een goede chutney. En die is weer erg lekker bij deze kaaskoekjes en bij een kaasplank in het algemeen.

In plaats balsamicoazijn kun je overigens ook rode port gebruiken voor dit recept. Als er geen kinderen mee-eten heeft dat toch wel mijn voorkeur.

Dit heb je nodig (250 gram)

  • 6 verse vijgen
  • 10 ml balsamicoazijn
  • 1 sinaasappel
  • 1 kaneelstokje

Zo maak je het

  • Was de vijgen en snijd ze in kleine stukjes.
  • Pers de sinaasappel.
  • Breng het sinaasappelsap met het kaneelstokje erin aan de kook.
  • Voeg de vijgen toe en laat even meekoken.
  • Voeg de balsamicoazijn toe en laat inkoken tot de gewenste dikte.
  • Verwijder het kaneelstokje en laat de chutney afkoelen.

Tips en tricks

  • De chutney is koud het lekkerst.
  • 250 gram is een aardige hoeveelheid voor bij een kaasplank (bijvoorbeeld). Gelukkig kun je deze chutney prima invriezen.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter