Recepten

Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes

Witlofstamppot met geitenkaas en spekjes
Geschreven door Walter

Deze simpele en snelle stamppot kregen we ingestuurd van Esther. Nu moet ik je eerlijk bekennen dat ik zelf niet zo’n liefhebber van geitenkaas ben. Dus mijn mening laten we hier maar even in het midden.

Natalia is een beter proefkonijn voor dit recept. Die is namelijk gek op geitenkaas. En ook op dit recept ­čÖé De combinatie van het enigszins bittere van de witlof, het zout van de spekjes en de zachte romige geitenkaas toverde een lach op haar gezicht. Missie geslaagd dus!

Mocht je net als ik niet zo gek zijn op geitenkaas dan is mijn advies kleine blokjes jonge kaas in dit stamppotje te doen. Die smelten er een beetje doorheen zodat je van die lekkere kaasdraden krijgt. Daar ga ik dan weer van lachen!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr aardappels
  • 400 gr witlof
  • 100 ml melk
  • 100 gr zachte geitenkaas
  • 100 gr magere spekreepjes
  • nootmuskaat

Zo maak je het

  • Schil de aardappels, kook ze gaar en giet af.
  • Was de witlofstronkjes.
  • Verwijder de buitenste bladeren en de harde kern van de witlofstronkjes en snijd het lof in smalle reepjes.
  • Bak de spekreepjes knapperig zonder olie of boter te gebruiken.
  • Verwarm de melk en giet het over de aardappelen. Stamp er samen met┬áeen beetje┬ánootmuskaat een smeu├»ge puree van. Maak de puree op smaak met peper en zout.
  • Schep de witlofreepjes en de verkruimelde geitenkaas door de puree.
  • Verdeel de puree over de borden en schep de uitgebakken spekjes erover.

Tips en tricks

  • Laat de spekjes na het bakken even goed uitlekken op een stukje keukenpapier. Dat scheelt flink wat vet.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter