Recepten

Wokmie met biefstuk, gember en oestersaus

Wokmie met biefstuk, gember en oestersaus
Geschreven door Walter

Yummie! Ik ben gek op zo’n beetje alles met ketjap, sojasaus, oestersaus, zwarte bonensaus en al die andere Oosterse smaakjes. En als er dan ook nog een biefstukje bij zit… Dan heb je mij hoor!

Dit recept van Esther toverde dan ook direct een glimlach op mijn gezicht. Daar moet ik wel eerlijk bij zeggen dat ik (zoals altijd) de koriander wel op de foto heb gezet, maar niet heb opgegeten. Ik kan daar echt niet aan wennen 🙁 Peterselie is overigens altijd een prima alternatief voor koriander. Maar in dit recept zou ik nog liever voor een heel dun gesneden bosuitje gaan.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 130 gr miehoen
  • 100 gr taugĂ©
  • 200 gr biefstuk
  • 150 gr champignons
  • 130 gr komkommer
  • 1 teentje knoflook
  • 1 cm gember
  • 5 ml ketjap manis
  • 10 ml oestersaus
  • 5 gr koriander
  • 20 gr cashewnoten

Zo maak je het

  • Kook de miehoen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel koud.
  • Hak de gember en knoflook in kleine stukjes.
  • Snijd de champignons in plakken of blokjes.
  • Doe de taugĂ© in een vergiet en overgiet met kokend water. Laat dit goed uitlekken.
  • Snijd de komkommer in dunne slierten.
  • Snijd de biefstuk in dunne plakjes.
  • Verhit een scheutje olie in de pan en fruit hierin de gember en knoflook.
  • Voeg de champignons toe en bak wok ongeveer 3 minuten mee.
  • Voeg de biefstuk toe en wok ongeveer 1 minuut mee op hoog vuur.
  • Zet het vuur laag en voeg de ketjap manis, oestersaus en wat peper toe.
  • Leg op ieder bord een deel van de miehoen, taugĂ© en komkommer. Schep daar de biefstukplakken met de champignons overheen.
  • Strooi de cashewnoten en koriander erover.

Tips en tricks

  • Blijf de biefstukplakjes omscheppen tijdens het bakken en bak ze echt niet te lang. Zet wel het vuur hoog!

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter