Recepten

Wrap met rosbief (snack)

Wrap met rosbief (snack)
Geschreven door Walter

Wraps met rosbief zijn een redelijk klassiek hapje. Rucola erbij, pijnboompitjes en natuurlijk wat oude kaas. Heerlijk overigens maar niet enorm verrassend meer vandaag de dag.

Deze variant op wraps met rosbief (van Karin) is er eentje die ik nog niet kende. Heel leuk en vooral erg lekker.

Misschien vind je het leuk om wat meer te weten over mierikswortel. Het is namelijk niet het meest bekende ingredi├źnt. Zelf was ik er wel benieuwd naar in ieder geval.

Mierikswortel is simpelweg de wortel van de mierik. En wat is mierik dan precies? Een plant uit de kruisbloemenfamilie.

Als je mierikswortel wilt eten moet je het eerst even raspen. En nadat het geraspt is verliest de mierikswortel heel snel zijn smaak. Niet bepaald handig. En dat is dan ook de reden dat je mierikswortel eigenlijk nooit vers koopt, maar in een potje.

Mierikswortel heeft een bittere en tegelijkertijd pittige smaak die ook wel iets weg heeft van mosterd.

Dit heb je nodig (acht hapjes)

  • 1 wrap
  • 50 gr rosbief (plakken)
  • 20 gr zongedroogde tomaat
  • 10 gr rucola
  • 5 tot 10 gr mierikswortel (potje)
  • 10 gr alfalfa

Zo maak je het

  • Smeer de wrap in met mierikswortel en beleg met de plakjes rosbief.
  • Snijd de zongedroogde tomaat in kleine stukjes en verdeel samen met de rucola en alfalfa over de wrap.
  • Strooi er zout en peper over en rol stevig op.
  • Snijd de wrap in acht stukjes.

Tips en tricks

  • Verwarm de wrap eventueel voor.
  • Mierikswortel vind je in een potje in het schap bij de sauzen en mosterd.
  • De smaak van de mierikswortel is erg dominant. Friszuur, maar ook bitter. Gebruik eerst een klein beetje. Je kunt later naar smaak meer toevoegen.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter