Recepten

Zoete aardappel met kidneybonen

Zoete aardappel met kidneybonen
Geschreven door Walter

Dit recept is eigenlijk een variant op de kidneybonen met gehakt, sperziebonen en perzik. En we hebben ‘m niet zelf bedacht 🙂 Het verhaal erachter vind ik erg leuk. Één van onze leden, Mia, heeft een dochter die vegetarisch eet. Een bonenschotel met gehakt is dan niet echt een goed idee. En dan moet je even creatief zijn.

Het feit dat haar dochter bijna de hele pan leeg at was voor Mia wel een goede reden om dit recept met ons te delen. En terecht, want het was inderdaad erg lekker 🙂 Bedankt!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr zoete aardappel
  • 200 gr kidneybonen
  • 200 gr sperziebonen
  • 1 rode ui
  • 50 gr perzik (blik)
  • 1 Ă  2 theelepels Mexicaanse kruiden
  • 40 gr crème fraĂ®che

Zo maak je het

  • Schil de aardappels en snijd in blokjes. Kook de blokjes beetgaar en giet af.
  • Kook ook de sperziebonen beetgaar.
  • Snipper de ui en fruit aan in een scheutje olie.
  • Laat de kidneybonen uitlekken en voeg ze tegelijk met de sperziebonen en zoete aardappelblokjes toe aan de ui. Bak al omscheppend kort mee.
  • Strooi de Mexicaanse kruiden erover en laat op laag vuur doorbakken.
  • Snijd de perzik in kleine stukjes en voeg ze samen met de crème fraĂ®che toe.
  • Warm het geheel goed door en voeg naar smaak perzikensap, zout en peper toe.

Tips en tricks

  • De hoeveelheid Mexicaanse kruiden is best wel afhankelijk van wat je zelf lekker vindt. Proef tussendoor eventueel een keer en voeg naar smaak nog wat extra toe.
  • Gebruik eventueel ons ‘recept’ voor Mexicaanse kruiden uit het overzicht van kruidenmixen.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter