Recept inspiratie

11x wereldgerechten zelf maken

Wereldgerechten zijn mega bekend en over het algemeen super lekker! Je vindt van die pakken die je kunt gebruiken om ze mee klaar te maken veelal in de supermarkt. Maar ho. Wacht. Wij hebben er elf voor je op een rijtje gezet die je lekker zonder die pakjes en/of zakjes bereidt! En net zo lekker? Ja, zeker! Vaak zelfs nog lekkerder ook.

Excuus alvast. In deze lijst gebruiken we de woordencombinatie ‘zelf maken’ vrij vaak ;). Moge de boodschap duidelijk zijn.

Kip siam

Kip siam kwam hoog op de lijst toen we een selectie maakten van recepten in de categorie wereldgerechten-zonder-pakjes-en-zakjes. Wij laten je zien hoe je Thaise kip Siam gewoon lekker zelf maakt.

Kip Siam

Klik hier voor het recept kip siam.

Echte Zuid-Afrikaanse bobotie

Deze authentieke Zuid-Afrikaanse bobotie is een ware smaaksensatie. Maar pas op, je blijft ervan eten.

Echte Zuid-Afrikaanse bobotie

Klik hier voor het recept echte Zuid-Afrikaanse bobotie.

Griekse Kofta

Alhoewel er enigszins discussie is over de herkomst van dit gerecht (is het echt Grieks is of niet?), het blijft een wereldgerecht. Het fijne is dat je deze verrukkelijke balletjes met vrijwel alles kunt eten.

Griekse kofta

Klik hier voor het recept Griekse Kofta.

Gado gado

Gado gado is ook zo’n heerlijk voorbeeld van een maaltijd die je eigenlijk alleen afhaalt of in een restaurant eet. Dus uiteraard kwam dit gerecht ook in aanmerking voor de doe-het-zelf-variant!

GadoGado

Bekijk hier het recept Gado Gado.

Kip tandoori

We hebben ooit eens in de groep gegooid van welk wereldgerecht jullie graag een PG-variant zouden willen zien. De kip tandoori kwam met stip op één. En ja, ook de tandoori is zeker te maken én superlekker zonder de pakjes en zakjes.

KipTandoori

Klik hier voor het recept kip tandoori.

Beef Teriyaki

Helemaal enthousiast zijn we over deze beef teriyaki! Een vlot gerecht met niet al te veel ingrediënten en geweldig van smaak.

Beef teriyaki

Klik hier voor het recept beef teriyaki.

Kip madras

Kip madras is zeker ook één van de favorieten onder wereldgerechten. En ook van deze topper hebben we het recept voor je, om ‘m – uiteraard – lekker zelf te maken.

Kip madras

Klik hier voor het recept kip madras.

Lasagne

Wat gaat er boven een lekkere Italiaanse lasagne? Juist. Maar zonder pakjes? Ja hoor, kan ook! We kunnen het ons alleen wel voorstellen als je het deeg van de pastabladen maken even aan je voorbij laat gaan.

Lasagne

Klik hier voor het recept lasagne.

Beef shanghai

Beef Shanghai uit de Aziatische keuken zelf maken is helemaal niet moeilijk en het is ook nog eens veel lekkerder. Dit smaakvolle Oosterse gerecht met gehaktballetjes zet je snel op tafel.

Beef Shanghai

Klik hier voor het recept beef shanghai.

Dürüm

Ook de welbekende dürüm maak jij voortaan helemaal zelf met dit recept. Inclusief deeg! Wist jij eigenlijk al wat dürüm betekent? Nog meer reden om dit recept even te bekijken.

Dürüm

Klik hier voor het recept dürüm.

Taco’s

Taco tuesday of niet, zo’n Mexicaanse schelp smaakt altijd goed! Zonder wat? Ja, zonder pakjes en zakjes. We zeggen het maar gewoon nog een keer. Oké vooruit, de schelpen mag je zelf kopen in plaats van zelf maken ;).

Taco's

Klik hier voor het recept taco’s.

Eet smakelijk!

7 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X