Recept inspiratie

5x groente- en fruitspread

Smeer je het liefst iets zoets op je brood of ga je graag voor hartig? Ook al heb je een voorkeur, bijna iedereen wisselt graag een beetje af. En iedereen herkent vast ook het inspiratieloze moment aan het aanrecht. Weer een plak kaas? Weer een likje jam?

Gelukkig zijn er mogelijkheden genoeg om nog meer te variëren. Heb je bijvoorbeeld wel eens gedacht aan een fruit- of groentespread? Je kunt prima verse groente of een stuk vers fruit op je cracker of boterham smeren. Wij bewijzen het met vijf overheerlijke spreads! Ze zijn alle vijf eenvoudig te maken en die (kleine) moeite meer dan waard!

Paprikaspread

Wij smeerden tijdens de lunch eens een heerlijke paprikaspread op ons broodje. Nadat iedereen het potje in handen had gehad om de ingrediënten te bekijken, ontstond al gauw een ‘recept om te proberen’. Dit is ‘m geworden. Hij is zóóó lekker!!!

Bekijk het recept: paprikaspread.

Appel-cranberryspread

Deze spread is simpel en heerlijk fris. Een fijne kans om eens cranberries te gebruiken. Die zijn namelijk erg gezond en ondersteunen je blaas. Te zuur? Je kunt ervoor kiezen de verhoudingen wat aan te passen en meer appel te gebruiken. Of je voegt een klein beetje extra suiker toe. Maak ‘m lekker naar je smaak en geniet!

Bekijk het recept: appel-cranberryspread.
Appel-cranberryspread

Voorjaarsspread met tuinerwtjes

Eerlijk is eerlijk, wij hebben ook even getwijfeld of je ‘s morgens wel tuinerwten op je cracker moest smeren. Gelukkig hebben we deze combinatie een kans gegeven. Hij is namelijk super, enorm, waanzinnig favoriet geworden bij ons!

De combinatie van tuinerwtjes met avocado en de frisheid van de citroen maakt dit smeerseltje subliem! Zelfs óf zeker bij het ontbijt. Waarschijnlijk is het potje bij de lunch gewoon al leeg.

Bekijk het recept: voorjaarsspread met tuinerwtjes.
Voorjaarsspread met tuinerwtjes

Fruitspread van mango en ananas

De zomer op je brood! Of in de yoghurt! Net wat je leuk vindt. Deze fruitspread is namelijk heerlijk als beleg maar ook als smaakmaker door de zuivel. O ja, je hebt slechts drie ingrediënten nodig om deze spread te maken.

Bekijk het recept: fruitspread van mango en ananas.
Fruitspread van mango en ananas

Groentespread van paprika, wortel en courgette

Ooit gedacht dat je de dag zou beginnen met groente op je boterham of cracker? Met dit recept is dat alles behalve een straf. Dit broodbeleg is een leuke en gezonde afwisseling op het gebruikelijke (en overigens ook lekkere) plakje ham en kaas.

Bekijk het recept: groentespread van paprika, wortel en courgette.
Groentespread van paprika, wortel en courgette

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X