Recept inspiratie

5x ovenschotels

Aardappel (maar dan) anders

We zijn inmiddels de herfst ingerold. Dat betekent – althans, dat vinden wij – dat het ovenschotelseizoen officieel geopend is. Ovenschotels zijn supermakkelijk te maken, maar ook heel handig! Zet bijvoorbeeld alles klaar zodat je, wanneer je thuiskomt, alleen de schotel nog maar in de oven hoeft te werpen. We hebben vijf stuks voor je op een rijtje gezet.

Chinese koolschotel

Chinese kool is smakelijk en gezond! Waar andere koolsoorten vaak een wat bittere (na)smaak hebben, heeft Chinese kool een milde en frisse smaak. Deze Oosters-Hollandse schotel komt met een heerlijke crunchy topping uit de oven.
Chinese koolschotel
Bekijk hier het recept Chinese koolschotel.

Aardappel (maar dan) anders

We hoeven je vast niet uit te leggen hoe we op het idee van deze ovenschotel zijn gekomen. (Je weet wel, die potten witte saus met dezelfde titel). Wij vinden het gewoon veel leuker en lekkerder om zoiets zelf te maken en hebben daarom deze PG-variant gecreëerd. Super lekker!
Aardappel (maar dan) anders
Bekijk hier het recept aardappel (maar dan) anders.

Nachoschotel

Dit is toch wel één van onze toprecepten. Nog altijd wordt dit recept goed bekeken, en vaak gemaakt. Het is natuurlijk ook gewoon een super lekker gerecht! Onze nachoschotel is zelfs genomineerd voor het beste gerecht van de Food Blog Awards 2019! (Stemmen? Klik hier!) We geven toe, het is niet 100% gezond, maar wel erg lekker én met groente.
Nacho schotel met gehakt en kaas
Bekijk hier het recept nachoschotel.

Klassieke bloemkoolschotel

Bloemkool is onder velen een geliefde groente. Ken je nog het bloemkoolgerecht van vroeger met zo’n witte saus? Deze variant lijkt daar wellicht verdraaid veel op en smaakt evengoed lekker! Zonder pakjes en zakjes een keer wat anders dan dat saaie aardappel-vlees-bloemkool op je bord.
Klassieke bloemkoolschotel met roomsaus
Bekijk hier het recept klassieke bloemkoolschotel.

Zuurkoolschotel

Zuurkool zit vol vitamine C! Deze schotel is net even anders dan de klassieke zuurkoolstamppot. Een leuke, lekkere en bovenal verrassende variant voor – uiteraard – in de oven.
Zuurkoolschotel met ham en katenspek
Bekijk hier recept zuurkoolschotel.

Over de schrijver

Femke

Laat een reactie achter