Recept inspiratie

Ovenschotels

Aardappel (maar dan) anders

We zijn inmiddels de herfst ingerold. Dat betekent – althans, dat vinden wij – dat het ovenschotelseizoen officieel geopend is. Ovenschotels zijn supermakkelijk te maken, maar ook heel handig! Zet bijvoorbeeld alles klaar zodat je, wanneer je thuiskomt, alleen de schotel nog maar in de oven hoeft te werpen. We hebben vijf stuks voor je op een rijtje gezet.

Chinese koolschotel

Chinese kool is smakelijk en gezond! Waar andere koolsoorten vaak een wat bittere (na)smaak hebben, heeft Chinese kool een milde en frisse smaak. Deze Oosters-Hollandse schotel komt met een heerlijke crunchy topping uit de oven.

Bekijk het recept: Chinese koolschotel.
Chinese koolschotel

Aardappel (maar dan) anders

We hoeven je vast niet uit te leggen hoe we op het idee van deze ovenschotel zijn gekomen. (Je weet wel, die potten witte saus met dezelfde titel). Wij vinden het gewoon veel leuker en lekkerder om zoiets zelf te maken en hebben daarom deze PG-variant gecreëerd. Super lekker!

Bekijk het recept: aardappel (maar dan) anders.
Aardappel (maar dan) anders

Nachoschotel

Dit is toch wel één van onze toprecepten. Nog altijd wordt dit recept goed bekeken, en vaak gemaakt. Het is natuurlijk ook gewoon een super lekker gerecht! We geven toe, het is niet 100% gezond, maar wel erg lekker én met groente.

Bekijk het recept: nachoschotel. 
Nacho schotel met gehakt en kaas

Klassieke bloemkoolschotel

Bloemkool is onder velen een geliefde groente. Ken je nog het bloemkoolgerecht van vroeger met zo’n witte saus? Deze variant lijkt daar wellicht verdraaid veel op en smaakt evengoed lekker! Zonder pakjes en zakjes een keer wat anders dan dat saaie aardappel-vlees-bloemkool op je bord.

Bekijk het recept: klassieke bloemkoolschotel.
Klassieke bloemkoolschotel met roomsaus

Zuurkoolschotel met ham en katenspek

Zuurkool zit vol vitamine C! Deze schotel is net even anders dan de klassieke zuurkoolstamppot. Een leuke, lekkere en bovenal verrassende variant voor – uiteraard – in de oven.

Bekijk het recept: zuurkoolschotel met ham en katenspek.
Zuurkoolschotel met ham en katenspek

Ovenschotel met varkenslapjes en appel

De appel en citroen zorgen voor een zoetig zuurtje, de walnoten voor een lekkere crunch en dat samen gaat perfect met de varkenslapjes en aardappels in deze ovenschotel.

Bekijk het recept: Ovenschotel met varkenslapjes en appel.

Knapperige snijbonenschotel

Snijbonen, cherrytomaatjes gecombineerd met aardappelschijfjes en afgetopt met paneermeel voor een lekkere crunch. Lekker en makkelijk!

Bekijk het recept: knapperige snijbonenschotel.

Vegetarische macaronischotel

Ideaal voor een doordeweekse dag is deze macarinischotel. Macaroni, groente en kaas en hoppa zo de oven in.

Bekijk het recept: vegetarische macaronischotel.

Witlof met ham en kaas uit de oven

Heerlijk dit klassiek recept! Aardappeltje erbij en je hebt een heerlijke maaltijd op tafel staan.

Bekijk het recept: witlof met ham en kaas uit de oven.

Ovenplaat met pompoen en runderchipolata

Misschien denk je bij een ovenschotel niet meteen aan dit recept, maar het is zo’n mooie complete maaltijd en net zo makkelijk als de klassieke ovenschotel. Vandaar dat we ‘m toch op dit lijstje zetten.

Bekijk het recept: ovenplaat met pompoen en runderchipolata.
Ovenplaat met pompoen en runderchipolata

Moussaka

Een rijk gevulde ovenschotel is deze moussaka. Boordevol supergezonde aubergine die goed op smaak gebracht is. Heerlijk!

Bekijk het recept: moussaka.

Laat een reactie achter