Blog Recepten

6 lekkere rauwkostsalades

Rauwkost

TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond boekProject Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! In ons afslankboek vind je 8 complete weekmenu's, 40 geweldige recepten en letterlijk alles wat je moet weten over afvallen, gezond eten en vooral lekker eten.

» Meer informatie over ons afslankboek


Met rauwkost kun je oneindig variëren. Er zijn bovendien vrijwel geen combinaties die echt niet lekker zijn. Toch is het vaak wel makkelijk om een aantal kant-en-klare ideeën te hebben wanneer je snel een lekker voorraadje rauwkost wilt maken.

En daarom hebben we zes rauwkostsalades voor je uitgewerkt. Probeer ze allemaal eens uit en laat ons vooral weten wat je ervan vindt.

Heb je zelf een lekker rauwkost-recept dat je graag maakt? Tip ons vooral even, dat vinden we altijd leuk 🙂

Rauwkost met paprika, courgette, wortel en radijs

Dit heb je nodig (500 gr)

  • 200 gr paprika
  • 100 gr courgette
  • 100 gr winterpeen
  • 100 gr radijs

Zo maak je het

  • Neem verschillende kleuren paprika
  • Snij alles klein en meng door elkaar

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 28
  • Eiwit: 1,0 gram
  • Koolhydraten: 4,8 gram
  • Vet: 0,1 gram
  • Vezels: 1,8 gram

Rauwkost spitskool

Dit heb je nodig (400 gr)

  • 100 gr spitskool
  • 100 gr radijs
  • 100 gr bleekselderij
  • 1 rode ui
  • 50 gr Amsterdams uitje

Zo maak je het

  • Snij alles klein en meng door elkaar

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 30
  • Eiwit: 1,5 gram
  • Koolhydraten: 5,0 gram
  • Vet: 0,3 gram
  • Vezels: 1,3 gram

Rauwkost rode biet

Dit heb je nodig (380 gr)

  • 100 gr rode biet (voorgekookt)
  • 100 gr winterpeen
  • 1 appel
  • halve rode ui
  • 25 gr augurk
  • citroensap naar smaak
  • peterselie naar smaak

Zo maak je het

  • Rasp de rode biet en wortel
  • Snij de ui en de augurk fijn
  • Meng alles in een kom
  • Rasp de appel en doe er wat citroensap overheen en meng alles door elkaar
  • Maak af met wat peterselie

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 46
  • Eiwit: 1,0 gram
  • Koolhydraten: 9,8 gram
  • Vet: 0,1 gram
  • Vezels: 2,7 gram

Oosterse rauwkost

Dit heb je nodig (300 gr)

  • 100 gr Chinese kool
  • 100 gr peultjes
  • 100 gr winterpeen
  • 50 gr taugé
  • 50 gr bosui
  • gember naar smaak
  • 10 ml olijfolie
  • 5 ml azijn
  • 2 ml ketjap manis
  • koriander naar smaak

Zo maak je het

  • Snij de Chinese kool en de bosui in smalle repen.
  • Blancheer de taugé als je dit lekkerder vindt. De peultjes even kort koken en eventueel snijden.
  • Rasp de wortel.
  • Meng alles in een kom.
  • Maak een dressing van olijfolie, azijn, ketjap manis, gember en koriander. Meng de dressing door de salade.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 52
  • Eiwit: 1,6 gram
  • Koolhydraten: 4,6 gram
  • Vet: 2,5 gram
  • Vezels: 8,9 gram

Mexicaanse rauwkost

Dit heb je nodig (400 gr)

  • 200 gr tomaten
  • 100 gr mais (blikje)
  • 50 gr kidneybonen
  • halve rode ui
  • peterselie naar smaak

Zo maak je het

  • Snij de tomaten en ui in blokjes en meng met de mais en kidneybonen.
  • Hak de peterselie er grof overheen.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 63
  • Eiwit: 2,3 gram
  • Koolhydraten: 10,4 gram
  • Vet: 0,8 gram
  • Vezels: 2,7 gram

Rauwkost rodekool

Dit heb je nodig (300 gr)

  • 100 gr rodekool
  • 100 gr knolselderij
  • 1 appel
  • halve rode ui
  • 30 ml yoghurt
  • 10 ml fritessaus
  • balsamico azijn naar smaak
  • bieslook naar smaak

Zo maak je het

  • Snij de rodekool, knolselderij, appel en rode ui fijn.
  • Maak een dressing van yoghurt, fritessaus, balsamico azijn en bieslook. Meng de dressing door de salade.

Voedingswaarde (per 100 gr)

  • Kcal: 69
  • Eiwit: 1,8 gram
  • Koolhydraten: 14,4 gram
  • Vet: 1,1 gram
  • Vezels: 2,6 gram


TIP: Afvallen met heerlijke recepten!

Project Gezond boekProject Gezond staat voor afvallen met de lekkerste recepten! In ons afslankboek vind je 8 complete weekmenu's, 40 geweldige recepten en letterlijk alles wat je moet weten over afvallen, gezond eten en vooral lekker eten.

» Meer informatie over ons afslankboek


Over de schrijver

Natalia

Natalia heeft twee passies: lekker & gezond eten en hardlopen. Is geen prinses in de keuken, maar geniet des te meer van de kookkunsten van Walter. Lust van kleins af aan geen melk, ei en vis, maar leert dit steeds meer te waarderen door verschillende recepten te blijven proberen. Gek op boerenkool, fruit en risotto. Loopt soms een rondje extra hard, wanneer ze chocola heeft gesnoept of heeft geborreld met paprikachips en een wijntje ;-)

4 reacties

  • Hallo. Ik heb het boek “afvallen met gezond en vooral lekker eten” besteld en gekregen. Er staat bij sommige dagen dat er bij een tussendoortje rauwkost gegeten moet worden maar niet hoeveel. Kun je aangeven hoeveel dat moet zijn? Verder vind ik de receptie er goed uit zien en we eten eens wat anders dan we gewent zijn.

    • De hoeveelheden staan als het goed is overla bij vermeld. Behalve bij rauwkost op brood, hier mag je nemen wat er op je broodje past 🙂

    • Een aantal dagen in ene goed afgesloten voorraaddoos moet zeker goed gaan in de koelkast. Bewaar je dressing wel apart van je rauwkost, anders wordt de rauwkost snel zacht.

Laat een reactie achter bij Evelien Rolfes-Ribberink X