Diner Vegetarisch recept

Aardappelpuree met paprika en knoflook

Aardappelpuree met paprika en knoflook

Het hoeft niet altijd moeilijk te zijn om goed te smaken 🙂 Dat blijkt wel weer met deze simpele maar bijzonder smakelijke aardappelpuree. Knoflook en kruiden kun je er zoveel in doen als je wilt. De hoeveelheden die ik heb aangehouden geven een ‘gemiddeld’ resultaat. Ben je niet vies van een beetje knoflook (en hoef je de deur niet meer uit) dan kun je er gerust een teentje of wat extra in doen.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 350 gr kruimige aardappels
  • 60 ml melk
  • 10 gr boter
  • 3 paprika’s (stoplicht)
  • 1 ui
  • 2 à 3 teentjes knoflook
  • 1 tl Italiaanse kruiden

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten 

  • Schil de aardappels, kook ze gaar en stamp samen met de melk en boter een puree van. Maak de puree op smaak met peper en eventueel een klein beetje zout.
  • Snipper ondertussen de ui en de knoflook. Maak de paprika’s schoon en snij ze in kleine blokjes.
  • Verhit een scheut olie in een wok- of koekenpan en bak de ui, knoflook en Italiaanse kruiden 2 minuten aan. Voeg de paprika toe en bak deze mee tot je de gewenste gaarheid hebt bereikt. Bij mij is dat een minuut of vijf.
  • Roer de groente door de puree heen en verwarm alles nog even op laag vuur door.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 283
  • Eiwit: 7 gram
  • Koolhydraten: 52 gram
  • Vet: 5 gram
  • Vezels: 10 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter