Diner Vegetarisch recept

Aardappelpuree met rucola

Aardappelpuree met rucola

Om eerlijk te zijn vind ik ‘gewone’ gekookte aardappels nogal saai. Wij eten ze daarom ook eigenlijk nooit. Wel door de stamppot, maar nooit zo los op het bord.

Nu is het ook niet echt een goed idee om altijd gebakken aardappels te eten en daarom maak ik zo nu en dan een lekker aardappelpureetje. Dat vinden Natalia en ik namelijk wel lekker. Om de puree nog wat smakelijker te maken doe ik er vaak nog wat rucola doorheen.

Dit heb je nodig (2 personen)

  • 300 gr kruimige aardappelen
  • 50 gr rucola
  • 100 ml melk
  • 1 tl mosterd
  • 10 gr roomboter
  • zout
  • peper

Zo maak je het

Bereidingstijd: 25 minuten

  • Schil de aardappels, snijd ze in kleine stukken en kook ze 20 minuten in een klein laagje water met zout.
  • Stamp de aardappels fijn en verwarm ondertussen de melk. Laat de melk niet koken.
  • Giet de melk bij de puree en voeg ook de boter en mosterd toe. Roer of stamp alles verder door elkaar.
  • Voeg nu de rucola toe en roer deze door de puree.
  • Breng de puree op smaak met een beetje zout en eventueel peper. De rucola geeft ook al lekker wat pit dus wellicht heb je de peper helemaal niet nodig.

Tips & tricks

  • Heb je haast? Snij de aardappels dan in hele kleine stukjes. Ze zijn dan veel sneller gaar.
  • Verwarm de puree als hij klaar is nog even goed door. Wel blijven roeren.
  • Ik maak deze puree vaak als ik nog wat rucola over heb van een ander gerecht waarbij ik maar een klein beetje nodig heb. Dan hoef je de rucola er niet speciaal voor te kopen. Dat scheelt toch weer 🙂

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 203
  • Eiwit: 6 gram
  • Koolhydraten: 32 gram
  • Vet: 5 gram
  • Vezels: 6 gram

Eet smakelijk!

1 reactie

Laat een reactie achter