Diner Vegetarisch recept

Aardappelpuree

Aardappelpuree

Aardappelpuree is zo gemakkelijk zelf te maken en bevat zoveel meer smaak dan uit een pakje. Dit recept van aardappelpuree is een basisrecept waarmee je zelf ook kunt variëren. Zie hiervoor ook de tips onderaan het recept.

Dit heb je nodig (475 gram)

  • 400 gr aardappels
  • 60 ml melk
  • 10 gr boter
  • nootmuskaat

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Schil de aardappels en snijd ze in gelijke stukken. Kook ze in ongeveer 15 minuten gaar. Giet de aardappels af en vang en beetje van het kookvocht op.
  • Verwarm de melk en voeg dit samen met de boter toe aan de aardappels. Stamp tot een gladde puree. Voeg wat van het achtergehouden kookvocht toe als de puree te droog is naar je zin.
  • Maak de aardappelpuree op smaak met een snuf nootmuskaat, peper en eventueel zout.

Tips en tricks

  • Een lepeltje mosterd geeft je puree nog meer smaak.
  • Wat verse peterselie of bieslook kan ook heel goed worden toegevoegd.
  • Maak gerust een grotere portie klaar. Aardappelpuree kun je heel goed in porties invriezen.

Voedingswaarde (per 100 gram)

  • Kcal: 99
  • Eiwit: 2,2 gram
  • Koolhydraten: 16,8 gram
  • Vet: 2,0 gram
  • Vezels: 2,7 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

8 reacties

Laat een reactie achter