Diner Kerstrecepten Vegetarisch recept

Aardappels met schil uit de oven

Aardappels met schil uit de oven

Je kunt aardappels op allerlei manieren bereiden. Maar dit is absoluut een groot favoriet van ons. Uit de oven, met schil en al! In de schil zitten bovendien de meeste vezels. Die zijn goed voor je en geven je een verzadigd gevoel. Laat die dunschiller dus maar lekker in de keukenla liggen 😉

Dit heb je nodig (voor 2 personen)

  • 400 gr Roseval aardappels
  • olijfolie
  • zout
  • 4 tenen knoflook
  • verse rozemarijn

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 40 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Was de aardappels en schrob ze goed schoon. Snijd eventuele lelijke plekken of uitlopers eruit. Dep de aardappels droog met keukenpapier.
  • Snijd de aardappels in grove stukken en spoel het overtollige zetmeel eraf.
  • Doe de aardappels in een pan, zet ze net onder water en breng aan de kook. Laat ongeveer 6 minuten koken.
  • Giet de aardappels af en laat ze even goed uitdampen.
  • Doe de aardappels in een schaal, voeg een eetlepel olijfolie toe en hussel ze flink door elkaar. De aardappels worden hier een beetje bloemig van, dat is de bedoeling. Dan bakken ze namelijk het mooist.
  • Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de aardappels erover. Bestrooi ze met wat peper en zout. Zorg ervoor dat de aardappels elkaar zo min mogelijk raken, dan bakken ze allemaal gelijkmatig.
  • Plet de knoflooktenen en leg ze samen met een paar takjes rozemarijn tussen de aardappels.
  • Bak de aardappels in 40 tot 45 minuten goudbruin en gaar. Schep ze halverwege een keer om.

Tips & Tricks

  • De knoflooktenen hoef je niet per se te pellen. Je kunt ze pletten door je mes er plat op te leggen en er een flinke klap op te geven. Wel voorzichtig doen natuurlijk!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 204
  • Eiwit: 4,2 gram
  • Koolhydraten: 38,6 gram
  • Vet: 2,3 gram
  • Vezels: 6,1 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

6 reacties

Laat een reactie achter