Diner Lunch

Aardappelsalade met bloemkool, erwtjes, ham en kaas

Een smeuïge, smaakvolle salade met pit en bite. Zo kun je deze oer-Hollandse stevige aardappelsalade prima beschrijven. Serveer deze salade lauwwarm voor de ultieme smaakbeleving.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr vastkokende aardappelen
  • 350 gr bloemkool
  • 100 gr tuinerwtjes (diepvries)
  • 100 gr hamreepjes
  • 50 gr (oude) kaas
  • 30 gr yoghurt
  • 20 gr fritessaus
  • 15 gr mosterd
  • 10 gr honing
  • bosje bieslook
  • 2 eieren

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten 

  • Haal de tuinerwtjes uit de diepvries en zet ze in een laagje lauw water zodat ze snel ontdooien.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Kook de aardappelen in 15 à 20 minuten gaar.
  • Maak de bloemkool schoon en snijd er kleine roosjes van. Kook de roosjes in 5 à 6 minuten beetgaar, giet ze af en laat ze uitstomen.
  • Kook de eieren hard, in ongeveer 8 minuten. Spoel ze koud, pel ze en snijd ze in vieren.
  • Meng ondertussen de yoghurt, fritessaus, mosterd en honing tot een gladde saus. Maak de saus op smaak met een klein beetje peper.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Meng alle ingrediënten tot een mooie lauwwarme salade en leg de eipartjes er bovenop.

Tips & tricks

  • De hamreepjes kun je ook prima vervangen door gerookte kip. Of zelfs helemaal weglaten, om er een vegetarisch gerecht van te maken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 497
  • Eiwit: 31 gram
  • Koolhydraten: 48 gram
  • Vet: 19 gram
  • Vezels: 9 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

Laat een reactie achter

👨‍🍳 Psst. Heb jij onze 100 beste recepten al?

X