Diner Lunch

Aardappelsalade met bloemkool, erwtjes, ham en kaas

Een smeuïge, smaakvolle salade met pit en bite. Zo kun je deze oer-Hollandse stevige aardappelsalade prima beschrijven. Serveer deze salade lauwwarm voor de ultieme smaakbeleving.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 300 gr vastkokende aardappelen
  • 350 gr bloemkool
  • 100 gr tuinerwtjes (diepvries)
  • 100 gr hamreepjes
  • 50 gr (oude) kaas
  • 30 gr yoghurt
  • 20 gr fritessaus
  • 15 gr mosterd
  • 10 gr honing
  • bosje bieslook
  • 2 eieren

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten 

  • Haal de tuinerwtjes uit de diepvries en zet ze in een laagje lauw water zodat ze snel ontdooien.
  • Schil de aardappelen en snijd ze in kleine stukken. Kook de aardappelen in 15 à 20 minuten gaar.
  • Maak de bloemkool schoon en snijd er kleine roosjes van. Kook de roosjes in 5 à 6 minuten beetgaar, giet ze af en laat ze uitstomen.
  • Kook de eieren hard, in ongeveer 8 minuten. Spoel ze koud, pel ze en snijd ze in vieren.
  • Meng ondertussen de yoghurt, fritessaus, mosterd en honing tot een gladde saus. Maak de saus op smaak met een klein beetje peper.
  • Snijd de kaas in kleine blokjes.
  • Hak de bieslook fijn.
  • Meng alle ingrediënten tot een mooie lauwwarme salade en leg de eipartjes er bovenop.

Tips & tricks

  • De hamreepjes kun je ook prima vervangen door gerookte kip. Of zelfs helemaal weglaten, om er een vegetarisch gerecht van te maken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 497
  • Eiwit: 30,9 gram
  • Koolhydraten: 47,8 gram
  • Vet: 18,9 gram
  • Vezels: 8,9 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

  • Hallo Walter

    Je zegt dat je de honing mosterdsaus ook zelf kunt maken. Wat doe je er dan in en wat zjn de verhoudingen?

    Groetjes Jeannette

    • Hoi Jeannette. Dit staat allemaal bij het recept. Misschien bedoel je dat er onderaan staat dat je de saus ook kunt maken met halvanaise of yogonaise. In dat geval neem je daarvan 20 gram (in plaats van de 20 gram fritessaus).

Laat een reactie achter