Recepten

Aardappelsalade met forel en bleekselderij

Aardappelsalade met forel en bleekselderij

Heb jij ons nieuwe boek al? Klik hier voor meer info.


Dat is weer eens wat anders dan een ouderwets boterhammetje tussen de middag. Een lekkere maaltijdsalade met forel en bleekselderij. Afgemaakt met verse kruiden, kappertjes en mierikswortel. Met dat laatste ingrediënt raad ik je wel aan om voorzichtig te zijn. Mierikswortel is erg scherp van smaak. En als je dat niet lekker vindt kun je er je hele salade mee ‘verpesten’. Dat zou nogal zonde zijn 🙁

Zelf vind ik mierikswortel trouwens wel lekker, zolang het maar niet overheerst. De 5 gram die in het recept staat vond ik prima. Iets meer zou ook nog kunnen, maar nogmaals, dat hangt echt af van je smaak.

Dit recept werd ingestuurd door Marion

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr aardappelen
  • 400 gr bleekselderij
  • 200 gr forelfilet
  • 5 ml citroensap
  • 5 gr mierikswortel
  • 10 gr bieslook
  • 10 gr peterselie
  • 10 ml olijfolie
  • 20 gr kappertjes

Zo maak je het

  • Kook de aardappelen beetgaar en laat ze afkoelen. Snijd ze vervolgens in kleine blokjes.
  • Maak de bleekselderij schoon en snijd de stengels in boogjes. Snijd ook de forel in kleine stukjes of reepjes. Meng alles samen in een saladeschaal.
  • Maak een dressing van de mierikswortel, citroensap, olijfolie en wat peper en zout.
  • Verdeel de kappertjes over de salade en schenk de dressing erover.
  • Snijd de peterselie en bieslook fijn en top de salade daarmee af.

Tips en tricks

  • Je kunt de aardappelen ook voor het koken al in blokjes snijden. Blijf dan wel goed opletten, want voor je het weet zijn ze te gaar 🙂
  • Mierikswortel heeft een scherpe en soort van bittere smaak. Voeg er dus niet teveel van toe. Of proef het even voordat je het toevoegt. Mocht je het niets vinden dan kun je het vervangen voor een beetje mosterd.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

Laat een reactie achter