Een heerlijk gerecht met een echt Spaanse oorsprong. De aardappeltortilla. Je kende ‘m al van deze variant met spinazie en chorizo maar dit exemplaar is ook erg smakelijk. Iets minder uitgesproken qua smaak omdat er wat mildere ingrediënten in zitten maar daarom absoluut niet minder lekker.
Toch liever wat extra pit? Een fijngehakt pepertje of wat chilipoeder doet wonderen 🙂
Dit heb je nodig (acht personen – acht hapjes)
- 300 gr aardappelen
- 1 paprika
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 125 gram kwark
- 2 eieren
- 5 gr peterselie
- 1 theelepel paprika poeder
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de aardappelen en snijd ze in dunne reepjes.
- Snijd de paprika fijn.
- Hak de knoflook fijn en snipper de ui.
- Verhit een scheutje olie in een koekenpan en fruit de knoflook en ui aan.
- Voeg de aardappelen en paprika toe.
- Vet een (lage) ovenschaal in en stort de groenten uit de koekenpan op de bodem van de schaal.
- Strooi de paprikapoeder, de helft van de peterselie en wat peper en zout er overheen.
- Splits de eieren en klop de eiwitten lobbig.
- Maak in een andere kom een mengsel van de dooiers en de kwark.
- Schep de bijna stijf geklopte eiwitten door het dooiermengsel en roer even door.
- Giet het mengsel over de groenten en zet 20 á 25 minuten in de oven.
- Garneer met de rest van de peterselie.
Tips en tricks
- De eiwitten hoeven niet helemaal stijf geklopt te worden. Ze moeten goed wit zijn en lekker lobbig.
- Als je een pan hebt die in de oven kan, hoef je de groenten niet over te scheppen in een ovenschaal 😉
Voedingswaarde (per stuk)
- Kcal: 79
- Eiwit: 4 gram
- Koolhydraten: 10 gram
- Vet: 2 gram
- Vezels: 2 gram
Laat een reactie achter