Recepten

Amerikaans broodje hamburger

Amerikaans broodje hamburger
Geschreven door Walter

We zijn een beetje stout geweest… We hebben deze heerlijke hamburger namelijk op de foto gezet met een echt hamburgerbroodje in plaats van een gewone witte of bruine bol. Maar wat blijkt: in zo’n hamburgerbroodje zitten wat extra calorieën ten opzichte van de normale bol.

Voor het berekenen van de voedingswaarden van dit recept zijn we daarom uitgegaan van een gewone bruine bol. Maar als jij toch liever een echt hamburgerbroodje wilt dan zijn wij de laatste die je tegenhouden.

Ik heb zelfs een heel goede reden voor je om dat gewoon te doen: er zitten sesamzaadjes op. En die zijn knettergezond 🙂

Tot slot nog even over dit recept dat werd ingestuurd door Jo: zo hoort een broodje hamburger te zijn vind ik! Precies zoals ik ‘m zelf graag maak. Alleen neem ik zelf meestal gewoon jonge kaas in plaats van cheddar omdat ik dat net wat lekkerder vindt. Maar verder: I like it!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 200 gr rundergehakt
  • 40 gr cheddar (plakken)
  • 20 gr gemengde sla
  • 2 eieren
  • 1 tomaat
  • 1 ui
  • 1 theelepel komijnpoeder
  • 1 theelepel paprikapoeder
  • 1 theelepel sambal
  • 10 gr mosterd
  • 2 witte of bruine bollen

Zo maak je het

  • Meng de komijnpoeder, paprikapoeder, mosterd en sambal door het gehakt. Voeg ook wat peper en zout toe. Maak twee stevige hamburgers en bak deze mooi bruin in een klein scheutje olie.
  • Snijd de ui in ringen en bak ze de laatste 3 à 4 minuten met de burgers mee.
  • Bedek de broodjes met sla en leg de hamburgers erop. Beleg de hamburgers met een plakje cheddar.
  • Snijd de tomaat in dunne plakken en leg twee plakjes tomaat op de cheddar.
  • Bak twee eieren en bedek de tomaat ermee. Leg de uiringen er bovenop.

Tips en tricks

  • Zelf voeg ik graag nog wat dunne plakjes augurk toe aan een broodje hamburger. Doe dat gerust als jij dat ook lekker vindt.
  • Snijd de bollen doormidden en rooster de platte (binnen)kanten even in een droge koekenpan. Dat geeft een enorm lekkere bite aan je broodje.

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

  • Wij zijn deze week begonnen met jullie boek. Bevalt ons heel goed. Er staan ook lekkere recepten op jullie website. Ik vind het alleen jammer dat er bij de recepten geen voedingswaarde staat. Als je bijvoorbeeld een gerecht uit boek niet lekker vindt, kan je een ander recept van de website maken. Het zal dan wel handig zijn om een recept te maken waar ongeveer dezelfde hoeveelheid calorieën in zit. Verder prima boek om af te vallen!

Laat een reactie achter