Lunch Ontbijt

Amerikaans roerei

Amerikaans roerei

Heerlijk zacht gebakken roerei in de ochtend, mag jij daar ook voor wakker gemaakt worden? Ontbijten met ei is altijd een goed idee. Eieren zorgen ervoor dat je je voor langere tijd verzadigd voelt. Geniet extra van je roerei door hem lekker zacht en smeuïg te bereiden, zoals in dit recept!

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 2 eieren
  • 5 gr boter
  • peper en zout

Zo maak je het

Bereidingstijd: 8 minuten

  • Klop de eieren goed los met peper en zout.
  • Laat een pan warm worden op laag vuur.
  • Smelt de boter in de pan.
  • Giet de losgeklopte eieren in de pan en laat even met rust.
  • Begin met een spatel strepen te trekken door de pan als de eieren aan de onderkant beginnen te stollen. Als de eieren net stevig genoeg zijn, begin dan om te scheppen.
  • Maak de stukjes zo klein als je wilt, maar zet vooral het vuur op tijd uit. De pan blijft nog even heet en het ei zal nog verder garen.

Tips en tricks

  • Zet het vuur uit als de eieren nog glazig zijn. Door de hete pan garen ze nog verder door. Onze ervaring is dat je al gauw ‘te laat’ bent met het uitzetten van het vuur.
  • Je kunt zelf kiezen hoe gaar je de eieren wilt eten. Let wel op dat je ze niet te lang door laat garen. Dan worden de eieren droog.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 172
  • Eiwit: 11,1 gram
  • Koolhydraten: 1,0 gram
  • Vet: 13,4 gram
  • Vezels: 0,3 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter