Recept inspiratie

Amerikaanse recepten

Bij de Amerikaanse keuken denken we al snel aan een ‘vette hap’. Maar de Amerikaanse keuken heeft meer te bieden dan fastfood. Toch ontbreekt het broodje hamburger niet. Want die laten we ons, met een gezonde twist, graag smaken. Geniet mee van onze Amerikaanse recepten.

Amerikaans broodje hamburger

Natuurlijk trappen we af met deze klassieker. Een heerlijk broodje met een sappige hamburger. Afgetopt met een plak cheddarcheese en een gebakken eitje. Oja, netjes eten hoeft niet met dit broodje 😉

Bekijk het recept: Amerikaans broodje hamburger.
Amerikaans broodje hamburger

Luchtige blueberry pancakes

Ook deze pancakes komen rechtstreeks uit Amerika. Ze heten pancakes omdat ze kleiner en dikker zijn dan onze pannenkoek. Erg makkelijk om te maken en samen met de blauwe bessen een voedzaam ontbijt.

Bekijk het recept: luchtige blueberry pancakes.
Luchtige blueberry pancakes

Club sandwich met bacon en kip

De club sandwich wordt in Amerika standaard geserveerd met patat, chips of een salade. Wij kiezen binnen onze menu’s meestal voor een rauwkostsalade om het nog enigszins gezond te houden. De meest klassieke club sandwich is de BLT, oftewel bacon, lettuce en tomato.

Bekijk het recept: club sandwich met bacon en kip.
Clubsandwich met bacon en kip

Amerikaans roerei

Deze roereieren maak je, in tegenstelling tot Engelse en Franse roereieren, in een koekenpan. Zorg dat je het vuur op tijd uitzet om zo je perfecte eitje op tafel te zetten. Meer instructies en tips vindt je bij het recept.

Bekijk het recept: Amerikaans roerei.
Amerikaans roerei

Citroenpancakes met gember

Deze pancakes zijn lekker fris door de citroenglazuur. Door het gebruik van gember wordt de smaak nog net wat intenser.

Bekijk het recept: citroenpancakes met gember.
Citroenpancakes met gember

Pulled pork met koolsalade en barbecuesaus

Bij dit recept lik je wekelijk je vingers af. Samen met de coleslaw en de barbecuesaus zet jij een complete maaltijd op tafel waarbij je je zo in een American diner waant.

Bekijk het recept: pulled pork met koolsalade en barbecuesaus.
Pulled pork met koolsalade en barbecuesaus

Gumbo met cajunkruiden

De soep met de Holy Trinity, oftewel selderij, ui en paprika. Dit mag absoluut niet ontbreken in deze soep. Maak ‘m goed op smaak met cajunkruiden en smullen maar.

Bekijk het recept: gumbo met cajunkruiden.

Citroen cheesecake met frisse frambozensaus 

Cheesecake kent zijn oorsprong in Griekenland. Waarom dan op dit lijstje? De cheesecake waaide vanuit Griekenland over naar New York en daar kreeg de cheesecake zoals wij ‘m nu eten vorm. Cheesecake bevat geen bloem. De eieren die je klopt met de kaas zorgen voor een luchtige taart.

Bekijk het recept: citroen cheesecake met frisse frambozensaus.
Citroen cheesecake met frisse frambozensaus

Over de schrijver

Nineke

Gezond eten van jong tot oud! Het is absoluut mijn passie om gerechten te bedenken waar het hele gezin van mee kan eten zodat ook kinderen gezond eten als normaal en vooral lekker zien. En het maakt mijn dag goed als ik zie hoe lekker jullie eten van onze recepten! Daarnaast mag ik graag experimenteren met lekkere vegetarische recepten, maar eet wel graag een stukje vlees op z'n tijd.
Naast het genieten van gezond en lekker eten zijn zwemmen en bootcampen favoriete bezigheden, gelukkig kan ik deze twee met elkaar combineren. Je kunt me dus met regelmaat vinden in het zwembad.

Laat een reactie achter