Diner Lunch

Andijviesalade met gerookte kip en appel

‘Zullen we vanavond andijvie eten?’

Je dacht waarschijnlijk direct aan een andijviestamppot of niet? Zeg eens eerlijk? 😉 Maar vandaag staat er een lekkere pastasalade met gerookte kip, appel én andijvie op het menu.

Rauwe andijvie in je maaltijdsalade is weer eens iets anders dan ijsbergsla of rucola. De licht bittere smaak gaat heel goed samen met het zoet van de appel. Andijvie zit vol vitamine A, B, C en K, mineralen en vezels. Deze andijviesalade heeft dus eigenlijk alle eigenschappen waar wij gek op zijn: lekker en gezond.

Heb je al zin in andijvie gekregen?

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 110 gr penne
  • 30 gr cashewnoten
  • 1 friszoete appel (bijv. Elstar)
  • citroensap naar smaak
  • 60 gr komkommer
  • 120 gr gerookte kip
  • 30 gr zongedroogde tomaat
  • 60 gr cherrytomaten
  • 100 gr andijvie
  • 80 ml yoghurtdressing met bieslook

Zo maak je het

Bereidingstijd: 40 minuten

  • Kook de penne volgens de instructie op de verpakking.
  • Hak de cashewnoten grof door en rooster mooi bruin in een koekenpan zonder olie of boter.
  • Snijd de appel in kleine blokjes en besprenkel met citroensap.
  • Snijd de komkommer, gerookte kip en zongedroogde tomaat in kleine stukjes.
  • Halveer de cherrytomaten.
  • Snijd de andijvie zo fijn mogelijk en meng door de penne met de yoghurtdressing.
  • Voeg de overige ingrediënten toe en meng alles door elkaar.
  • Garneer met de cashewnoten.

Tips en tricks

  • Je kan de gerookte kip in dit recept ook vervangen voor kleine blokjes kaas als je de salade liever vegetarisch wilt maken.
  • Deze salade kan je heel goed de avond van tevoren maken en de volgende dag eten als lunch.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 494
  • Eiwit: 27 gram
  • Koolhydraten: 57 gram
  • Vet: 15 gram
  • Vezels: 7 gram

Eet smakelijk!

4 reacties

Laat een reactie achter