Diner Vegetarisch recept

Andijviestamppot met zoete aardappel en geitenkaas

Andijviestamppot met zoete aardappel en geitenkaas

Andijviestamppot, maar dan wel helemaal anders dan de traditionele variant. Welke overigens nog steeds mijn favoriet blijft, dat moet ik dan weer wel bekennen.

Maar deze versie die werd ingestuurd door Mariette verdient zeker een goede tweede plaats. Een combinatie van een aantal redelijk eenvoudige ingrediënten levert deze verrassend lekkere stamppot op. Walnoten, peer en geitenkaas passen sowieso al goed bij elkaar, maar het was nooit in mij opgekomen om dat te combineren met zoete aardappel en andijvie. Inmiddels weet ik dat het een prima plan is 🙂

Geniet van dit lekkere stamppotje!

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 400 gr zoete aardappel
  • 400 gr andijvie
  • 2 peren
  • 50 gr geitenkaas
  • 40 gr walnoten
  • 50 ml melk

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ongeveer 8 minuten gaar in een klein laagje water.
  • Snijd de geitenkaas in blokjes en rooster de walnoten kort in een droge pan.
  • Schil de peren en snijd ze in blokjes.
  • Giet de aardappelen af en stamp ze met de melk tot een gladde puree.
  • Roer de andijvie erdoor en maak op smaak met peper en zout.
  • Serveer de stamppot met de peer, geitenkaas en walnoten.

Tips en tricks

  • Geen fan van geitenkaas? Je kunt het ook weglaten, vervangen voor andere kaas, of wat uitgebakken spekjes. Kies je voor kaas dan is mijn advies om een mooi stukje oude kaas te nemen.
  • Neem peren die wel rijp zijn maar nog niet helemaal zacht. Dan hebben ze nog een lekkere bite!

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 517
  • Eiwit: 15 gram
  • Koolhydraten: 71 gram
  • Vet: 19 gram
  • Vezels: 13 gram

Eet smakelijk!

Laat een reactie achter