Tussendoortjes & snacks

Apfelstrudel

Apfelstrudel

Niet iedereen gaat op wintersport. En dus halen we de wintersport gewoon lekker deze kant op. Althans, niet de sneeuw en de skipistes, maar wel één van de ultieme wintersportgerechten. Apfelstrudel!

Omdat we wel graag een echte strudel wilden maken en zelf geen idee hadden hoe dat moest zijn we maar even op zoek gegaan. En op apfelstrudel.blogspot.nl vonden we een mooi authentiek recept 🙂 Op de hoeveelheden na hebben we er helemaal niets aan veranderd.

Bak deze heerlijke apfelstrudel, eet ‘m buiten in de zon op en denk er zelf een spierwitte piste bij. Scheelt jou een reisje naar Oostenrijk en ook heel veel centjes.

En als je wel op wintersport gaat? Dan ben je gewoon een bofkont! 🙂

Dit heb je nodig (zes personen)

  • 125 gr bloem
  • 1 theelepel zonnebloemolie
  • 0,5 ei
  • snufje zout
  • 500 gr goudreinetten
  • 40 gr rozijnen
  • 25 gr suiker
  • 1 theelepel kaneel
  • sap van een halve citroen
  • paneermeel
  • 5 gr roomboter

Zo maak je het

Bereidingstijd: 30 minuten + 30 minuten rijzen + 30 minuten oventijd

  • Doe de bloem in een kom en maak er een kuiltje in. Doe in het kuiltje de zonnebloemolie, het halve ei, een mespuntje zout en 50 ml lauwwarm water.
  • Roer het deeg eerst met een vork door en kneed het daarna verder tot een soepel deeg. Maak een bal van het deeg, smeer deze in met een beetje olie en dek hem af. Laat het deeg een half uur rusten.
  • Verwarm de oven voor op 200 graden.
  • Schil ondertussen de appels, verwijder het klokhuis en snij de appels in dunne plakken.
  • Meng de plakjes appel met de rozijnen, suiker, kaneel en citroensap.
  • Rol het deeg uit tot een rechthoekige lap van ongeveer 35×25 cm en leg het op een stuk bakpapier op een bakplaat.
  • Laat de roomboter smelten en smeer het deeg er licht mee in. Probeer een klein beetje over te houden. Bestrooi het deeg met het paneermeel.
  • Verdeel het appelmengsel in een strook over de lange kant van het deeg maar laat aan de buitenkanten een klein stukje vrij.
  • Vouw de buitenkanten naar binnen en rol vervolgens het deeg op.
  • Bestrijk de strudel met het restant van de boter en bak hem in 30 tot 35 minuten mooi goudbruin.

Tips en tricks

  • Het deeg kun je prima van tevoren maken en in de koelkast bewaren. De vulling kun je het beste wel vers bereiden en direct gebruiken.
  • De apfelstrudel kan koud gegeten worden maar is lauwwarm toch wel echt het lekkerst.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 172
  • Eiwit: 3,5 gram
  • Koolhydraten: 35,8 gram
  • Vet: 1,9 gram
  • Vezels: 3,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

Laat een reactie achter