Tussendoortjes & snacks

Appel-kaneel mugcake

Appel-kaneel mugcake

Cakebeslag maken, dat vervolgens in een ouderwets blik doen en daarna bijna een uur wachten… Dat kan. Maar het hoeft niet. Je kunt er ook voor kiezen om het in 2 minuutjes te doen. Dan maak je gewoon een mugcake.

Niet helemaal hetzelfde natuurlijk maar wel lekker. En snel. En goed te portioneren. Voordelen genoeg wat dat betreft ūüôā

Bovendien past deze variant met appel, honing en kaneel heel goed bij het najaar.

Dit recept is ingestuurd door Ingrid, dus alle bedankjes voor deze lekkere snack mogen aan haar gericht worden. En een klein beetje aan ons natuurlijk, want¬†wij hebben ‘m op het menu gezet ūüėČ

Dit heb je nodig (één mugcake)

  • halve¬†appel
  • 15 gr havermout
  • 25 ml melk
  • 1 ei
  • 5 gr honing
  • halve¬†theelepel kaneel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 5 minuten

  • Doe de havermout in een mok.
  • Snijd de halve appel in blokjes en voeg bij de havermout.
  • Voeg nu de melk, honing, kaneel en het ei toe en roer alles goed door.
  • Stel de magnetron in op 900 Watt en zet de mugcake er 2 minuten in.

Tips en tricks

  • De mugcake wordt erg heet en koelt langzaam af in de mok.¬†Voorzichtig eten dus.
  • Je kan dit ontbijtje ’s avonds¬†voorbereiden en in de koelkast bewaren tot gebruik de volgende ochtend.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal:¬†189
  • Eiwit:¬†8,7 gram
  • Koolhydraten:¬†24,1 gram
  • Vet:¬†6,2 gram
  • Vezels:¬†3,4 gram

Eet smakelijk!

2 reacties

  • Hallo
    Als je geen magnetron heb en wel een oven, kan je dit dan wel maken?
    Hoe warm moet de oven dan en hoe lang moeten ze dan in de oven?
    Want ze lijken mij wel heel erg lekker.

Laat een reactie achter