We snappen dat je misschien een beetje in de war bent. Deze broodjes lijken namelijk enorm op koekjes, als je de foto zo ziet. Toch zijn het echt broodjes! Wanneer je je tanden erin zet, zal je de ‘broodstructuur’ proeven. Ze zijn overigens verdraaid lekker.
Dit heb je nodig (12 broodjes)
- 1 appel (160 gr)
- 100 gr havermout
- 100 gr yoghurt
- 30 gr honing
- 2 tl kaneel
- 40 gr rozijnen
- mespuntje zout
- 2 eieren
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Schil de appel en snijd in kleine blokjes of reepjes.
- Doe appel, havermout, yoghurt, honing, kaneel, rozijnen en het zout samen in een mengkom en schep even om.
- Klop de eieren los en voeg bij de andere ingrediënten. Meng met een lepel of garde tot een gelijkmatige massa.
- Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep er twaalf, gelijke hoopjes beslag op en vorm tot mooie rondjes.
- Zet de broodjes voor 20 minuten in de oven en laat ze afkoelen op een rooster.
Tips en tricks
- Als je de ingrediënten goed afweegt, weegt een hoopje beslag voor één broodje ongeveer 40 à 45 gram.
- De rozijnen kun je eventueel vervangen voor ander gedroogd fruit.
- De broodjes zijn geschikt om in te vriezen.
Voedingswaarde (per stuk)
- Kcal: 71
- Eiwit: 3 gram
- Koolhydraten: 12 gram
- Vet: 1 gram
- Vezels: 1 gram
Dag,
Deze lijken me erg lekker! Alleen staan er geen kcal’s bij. Ik volg sinds deze week de menu’s uit het boek, dus zou graag willen weten hoe ik deze eventueel in het menu kan passen. Vervangen voor een boterham? Of een kom havermout? Misschien tip om op de site de calorieën per eenheid erbij te zetten??
De voedingswaardes zijn toegevoegd!
In plaats van 2 crackers met beleg kun je 1 appel-kaneel broodje nemen.
Geniet ervan!
Oei das wel weinig lijkt me…
Meteen geprobeerd en zijn heerlijk!
Zou dit ook met magere kwark kunnen?
Dat is misschien net wat te dik. Wel kun je dan een heel klein beetje water toevoegen.
Hoi is er een vervanging voor havermout dat heb ik niet in huis
Net gebakken en moet me inhouden…..eentje geproefd jummie!
Hoe lang kan ik ze zonder in te vriezen bewaren?
Zelf gemaakt met vanille yoghurt in plaats van gewone yoghurt. Erg lekker!
Gister samen met kleuter gemaakt.. leuk en lekker! Ook dreumes vindt het wel wat.. ze zijn al bijna op & ik heb er zelf eentje gehad haha
Blijven de broodjes ook lekker als je ze een dag van te voren maakt?
Kunnen bij dit recept ook kokosyoghurt gebruiken?
Hoi Inge,
Wij hebben dit zelf nog niet geprobeerd, maar denken dat het wel kan. De smaak zal uiteraard wel veranderen door de kokos.
Benieuwd hoe je de ontbijtbroodjes vindt smaken. Leuk als je het ons nog even laat weten!
Groetjes Natalia
Team Project Gezond
goedemorgen,
Als je niet tegen havermout kan, waar vervang je dit dan door ?
gr Janneke
Goede vervangers voor havermout zijn teff en spelt.
Goedemiddag,
Ik vandaag ook deze broodjes/koekjes gemaakt. Had alleen geen gewone yoghurt maar half volle perzik yoghurt nog staan. Plus dat ik ze nog extra versierd heb met bosbessen en walnoten voordat ik ze in de oven heb gedaan. Oowja en beetje cacaopoeder erdoor. En ze smaken heerlijk.
Kun je ze ook in muffinvorm bakken
Om de broodstructuur goed te behouden kun je ze het beste gewoon zo op de bakplaat bakken.
Kan je i.p.v. appel ook banaan nemen?
Ja hoor, dat kan.
Kan dit ook een een cakevorm en dan plakjes van snijden?
De kans is wel dat het dan wat droger wordt omdat je als geheel langer moet bakken.
kan je als de broodjes zijn afgekoeld ze in de vriezer bewaren?
Ja hoor, dat kan prima.
Jammer dat ze niet gezond zijn door de honing. Is gewoon suiker natuurlijk.
Dat klopt! Maar zolang je eet wat er op je menu staat dan past het prima in een gezond eetpatroon. Geniet ervan 🙂