Tussendoortjes & snacks

Appelflappen

Een leuk en gezellig klusje voor op een druilerige zondagmiddag. Appelflappen maken! Zodra je ze in de oven doet kruipt er zo’n heerlijke gezellige geur de kamer in waardoor je bijna niet meer van de bank af wilt komen. Behalve om even je appelflappen uit de oven te halen natuurlijk 😉

Dit heb je nodig (5 appelflappen)

  • 1 grote appel
  • 50 gr rozijnen
  • 10 gr honing
  • 1 theelepel kaneel
  • 5 plakken bladerdeeg
  • 1 ei

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 20 minuten oventijd

  • Verwarm de oven voor op 180 graden.
  • Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.
  • Meng de appel met de rozijnen, honing en kaneel.
  • Laat de plakken bladerdeeg ontdooien en doe op elke plak een vijfde deel van het appelmengsel.
  • Bestrijk de rand van het bladerdeeg met een beetje losgeklopt ei en vouw de plak dicht.
  • Gebruik de tanden van een (kleine) vork om de randen van het bladerdeeg goed vast te drukken, zodat de appelflap niet opengaat tijdens het bakken.
  • Leg de appelflappen op een bakplaat met bakpapier, bestrijk ze rondom met ei en strooi er wat kaneel op.
  • Bak de appelflappen in 2o tot 25 minuten gaar.
  • Laat de appelflappen afkoelen op een (taart)rooster, zodat de warmte aan de onderkant ook weg kan.

Tips & tricks

  • Als je het lekker vindt kun je een klein beetje citroensap aan het appelmengsel toevoegen. Hier worden de flappen net iets frisser van.
  • Haal de appelflappen niet te vroeg uit de oven. De kans is groot dat de onderkant dan nog niet lekker krokant is en dat is zonde. Eventueel kun je de onderkant na 20 minuten even checken.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 209
  • Eiwit: 3,4 gram
  • Koolhydraten: 29,7 gram
  • Vet: 9,1 gram
  • Vezels: 0,6 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

4 reacties

Laat een reactie achter