Recepten

Aspergesoep met zalmsnippers

Was het je al opgevallen dat we gek zijn op soep? Maak er aspergesoep van en we zijn helemaal gelukkig. Met de toevoeging van de zalmsnippers verandert deze soep in een sublieme smaaksensatie.

Dit heb je nodig (1.400 ml)

  • 200 tot 300 gr asperges
  • 1 of 2 groentebouillonblokjes
  • 50 gr roomboter
  • 50 gr bloem
  • 5 gr bieslook
  • 100 gr gerookte zalm
  • 50 ml kookroom light

Zo maak je het

Bereidingstijd: 60 minuten

  • Schil de asperges en snijd de kontjes eraf. Zet een liter water op en kook de schillen en kontjes een half uur mee. Voeg één tot twee groentebouillonblokjes toe om de bouillon verder op smaak te maken. Uiteraard kun je in plaats van bouillonblokjes ook gebruik maken van een liter zelfgemaakte bouillon.
  • Kook de asperges de laatste 10 tot 15 minuten mee. Haal ze vervolgens uit de bouillon en snijd ze in stukjes.
  • Neem een ruime pan (waar ook alle bouillon in past) en smelt daarin de boter. Voeg vervolgens de bloem toe en blijf goed roeren terwijl je de bloem in een paar minuten zachtjes gaar laat bakken. Je hebt nu een roux gemaakt die ervoor zorgt dat de soep gaat binden.
  • Zeef de bouillon en roer deze door de roux. Laat de soep nog een minuut of 5 zachtjes koken. Blijf regelmatig roeren.
  • Hak de bieslook fijn en snijd de zalm in snippers.
  • Roer de asperges, bieslook, zalm en kookroom door de soep. Maak de soep eventueel af met wat peper.

Tips en tricks

  • Voor deze soep kun je ook asperges uit een potje gebruiken. Dat is natuurlijk niet zo lekker als verse asperges maar in een soep vinden we dat het wel kan. Je hebt alleen wel aspergeschillen en -kontjes nodig om de bouillon smaak te geven. Daarom de volgende tip: bewaar altijd als je asperges klaarmaakt de schillen en uiteinden. Vries ze in dan kun je ze de volgende keer gebruiken voor een lekkere bouillon.

Voedingswaarde (per 100 ml)

  • Kcal: 61
  • Eiwit: 2,5 gram
  • Koolhydraten: 3,4 gram
  • Vet: 4,1 gram
  • Vezels: 0,3 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

1 reactie

  • Hartelijk dank voor de recept. Ik dacht vroeger dat ik kon afvallen alleen met minder eten maar later ben ik achter gekomen dat het eten een excuus was om mijn emoties te onderdrukken. Tegenwoordig snoep ik gezond en ga ik ook je recept proberen.

Laat een reactie achter