Van Branca ontvingen we dit recept voor een snelle, makkelijke en vooral lekkere avocadosalsa. Heerlijk op een rijstwafel, cracker, beschuit of geroosterde boterham.
Bovendien gaan er alleen maar gezonde ingrediënten in dit recept, dus dat maakt het nog eens extra leuk.
Voordat je dit recept gaat maken raad ik je aan om even te kijken met hoeveel personen je ervan gaat eten en hoeveel je er dan van nodig hebt volgens het weekmenu. Dan kun je er namelijk ook nog voor kiezen om een half recept te maken.
Je hebt dan wel kans dat je juist weer avocado overhoudt. Maar daarvan zou je deze heerlijke guacamole kunnen maken, of avocado met ei uit de oven, of gevulde eitjes met avocado of gevulde avocado met garnalen.
Mogelijkheden genoeg om die avocado op te maken dus. En nog op een lekkere manier ook 🙂
Dit heb je nodig (300 gr)
- 150 gr cherrytomaten
- 100 gr mango
- 1/2 avocado
- 1 sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 5 ml citroensap
- 5 gr koriander
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten
- Snipper het sjalotje heel fijn en hak de knoflook in kleine stukjes.
- Hak de koriander fijn.
- Snijd de cherrytomaten, avocado en mango in kleine stukjes en meng alles goed door elkaar.
- Maak de salsa op smaak met citroensap, peper, zout en het grootste deel van de koriander.
- Meng alles goed door elkaar en garneer met de rest van de koriander.
Tips en tricks
- Verwijder eventueel de zaadlijsten van de cherrytomaten. Je salsa ziet er dan frisser en mooier uit.
- Niet zo gek op koriander? Je kunt het ook vervangen voor peterselie of gewoon helemaal weglaten.
Voedingswaarde (per 100 gr)
- Kcal: 96
- Eiwit: 3 gram
- Koolhydraten: 9 gram
- Vet: 5 gram
- Vezels: 4 gram
Laat een reactie achter