Diner Nog meer lekkere recepten

Bami

Bami

Lekker, bami! Voor dit recept hebben we wat geëxperimenteerd met zelfgemaakte kruidenmix. Dat was leuk en tevens geslaagd. Verder hebben we gekozen voor kipfilet in plaats van gehakt of varkensvlees. Variëren kun je leren ;).

Resultaat: het recept voor een heerlijke bami.

Dit heb je nodig (twee personen)

  • 160 gr mie nestjes
  • 1 à 2 eetlepels ketjap manis
  • 1 à 2 eetlepels sojasaus
  • 200 gr kipfilet
  • 2 theelepels bami/nasikruiden
  • 1 teentje knoflook
  • 400 gr Chinese/Oosterse roerbakgroente
  • sambal oelek
  • 2 eieren

Zo maak je het

Bereidingstijd: 20 minuten

  • Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet het af, spoel even koud, laat het uitlekken en roer de ketjap en de sojasaus erdoor.
  • Snijd de kipfilet in blokjes en strooi er wat peper en zout over. Hak ook de knoflook fijn. Neem een ruime (wok)pan en bak de kip in een paar minuten goudbruin. Haal de kip uit de pan en houd het warm op een bord met aluminiumfolie.
  • Verhit nu in dezelfde pan opnieuw een scheutje olie en bak daarin de kruidenmix kort aan. Voeg vervolgens de roerbakgroente en de fijngehakte knoflook toe. Laat dit een minuut of 5 op hoog vuur bakken en schud alles regelmatig goed om.
  • Zet het vuur lager en voeg de kipfilet en de mie toe. Roer alles goed door elkaar en maak de bami verder op smaak met sambal en extra sojasaus en ketjap manis.
  • Klop twee eieren los met een beetje peper, zout en eventueel wat sambal. Bak er een omelet van, rol ‘m op en snijd in reepjes.
  • Verdeel de bami over twee borden en leg de omelet erop.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 583
  • Eiwit: 41,9 gram
  • Koolhydraten: 70,0 gram
  • Vet: 12,3 gram
  • Vezels: 9,0 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter