Recepten

Bananen-notenbrood

BananenNotenBrood

Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Tijd voor een nieuw bananenbrood! Met noten dit keer.
Lekker voor tussendoor, maar kan ook prima dienen als stevig ontbijt.  

De smaak is overheerlijk en de bite van de noten doet het brood echt goed. Gauw bakken dus!

Dit heb je nodig

  • 4 bananen (3 voor het beslag, 1 voor garnering)
  • 2 eieren
  • 10 ml honing
  • 160 gr zelfrijzend bakmeel
  • 15 gr bruine basterdsuiker
  • 1 theelepel kaneel
  • snufje gemberpoeder
  • snufje zout
  • 100 gr pecannoten

Zo maak je het

  • Verwarm de over voor op 150 graden.
  • Mix 3 van de bananen samen met de eieren glad in een blender of met een staafmixer. Voeg de honing toe aan dit mengsel.
  • Meng het zelfrijzend bakmeel met de suiker, kaneel, gemberpoeder en het zout.
  • Voeg de natte ingrediënten bij de droge ingrediënten en roer tot een glad beslag.
  • Hak de noten grof en meng door het beslag.
  • Vet een cakeblik in met olijfolie of boter en stort het beslag in het blik.
  • Snijd de laatste banaan in lange plakken en verdeel ze over de bovenkant. Druk ze een klein beetje in het beslag.
  • Zet het bananen-notenbrood voor ongeveer 50 minuten in de oven. Controleer tegen het einde van de baktijd of het brood gaar is door er met een satéprikker in te prikken. Als deze nog een beetje nat is, laat je het brood nog even in de oven staan, maar zet je oven wel vast uit.
  • Laat het bananen-notenbrood eerst even in het cakeblik staan en vervolgens verder afkoelen op een rooster.

Tips & tricks

  • Je kunt een deel van de noten fijnmalen tot meel en het op die manier in het beslag verwerken. Als het mengsel eventueel te dik blijft, kun je een (klein) ei extra toevoegen.
  • Bananen die overrijp zijn, kun je heel goed invriezen om (weken) later alsnog te verwerken in een bananenbrood.
  • Wij vonden pecannoten erg lekker in dit recept. Je kunt uiteraard ook andere noten gebruiken.
  • Wij hebben een cakeblik gebruikt van 30 centimeter. Je kunt dit bananen-notenbrood ook maken in een blik van 25 centimeter. De oventijd moet dan mogelijk aangepast worden. Je krijgt dan iets hogere plakken, maar snijd ze dan wel iets dunner ;-).

Voedingswaarde (per plak)

  • Kcal: 138
  • Eiwit: 3,2 gram
  • Koolhydraten: 18,3 gram
  • Vet: 6 gram
  • Vezels: 1,1 gram

Eet smakelijk!



Dit is ons nieuwste kookboek!

Project Gezond boekWe hebben de 100 allerbeste recepten van de afgelopen vier jaar gebundeld in een prachtig hardcover kookboek. Geloof ons: dit is een kookboek waar je wel echt uit gaat koken :)

» Bekijk ons nieuwe kookboek


Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

2 reacties

    • Hoi Sylvia,
      Je kunt het bananenbrood enkele dagen in de koelkast (afgesloten) bewaren. Je kunt het zeker prima invriezen! Doe dit dan wel in plakjes 🙂

Laat een reactie achter