Is het een brood? Is het een cake? Ik hou het maar op een brood dat op een cake leek. Omdat dat grappig klinkt 🙂
Eigenlijk maakt het ook helemaal niet uit. Als ie maar lekker is. En dat is dit bananenbrood zeker!
Dit heb je nodig
- 3 rijpe bananen
- 50 gr dadels (zonder pit)
- 50 gr noten (bijvoorbeeld walnoten of hazelnoten)
- 3 eieren
- 150 gr bloem
- snufje zout
- 2 tl bakpoeder
Zo maak je het
Bereidingstijd: 10 minuten + 35 minuten oventijd
- Verwarm de over voor op 175 graden.
- Hak de noten grof.
- Pureer de bananen en de dadels met een staafmixer tot een glad geheel.
- Klop de eieren met het zout in ongeveer twee minuten tot een luchtig geheel.
- Spatel het eiermengsel door de bananen en dadels.
- Voeg voorzichtig het bloem en de bakpoeder toe en roer alles goed door.
- Roer op het einde de stukjes noot door het beslag.
- Vet het cakeblik in of doe er een bakpapiertje in.
- Doe het mengsel in het cakeblik strijk het glad.
- Bak het brood in ongeveer 35 minuten gaar.
- Controleer met een cocktailprikker of het bananenbrood gaar is. Als de prikker droog uit het brood komt is hij klaar. Anders laat je ‘m nog even 5 minuten in de oven staan.
Tips & tricks
- Je krijgt het beste resultaat met bananen die goed rijp zijn.
- Dit bananenbrood is heel goed in te vriezen. Wees slim en doe het wel per plak 🙂
- Wij gebruikten een notenmix die we nog hadden staan. Wanneer je noten kiest die je ook lekker vindt als tussendoortje weet je zeker dat je niets hoeft weg te gooien.
- Wanneer je liever geen bloem gebruikt kan je dit recept ook maken met amandelmeel.
- Wanneer het bananenbrood te snel donker wordt kan je het afdekken met aluminiumfolie.
- Bij de onderstaande voedingswaarden gaan we er vanuit dat je het brood in 12 plakken snijdt.
Voedingswaarde (per plak)
- Kcal: 137
- Eiwit: 3,8 gram
- Koolhydraten: 20,2 gram
- Vet: 4,7 gram
- Vezels: 1,6 gram
wat een super lekker gerechten! heerlijk ! veel variatie en je hoeft niet te denken “wat moeten we vandaag w eer eens eten”‘ geweldig!
Vanmiddag gemaakt,heerlijk,broodje word alleen niet zo hoog….
Vandaag gemaakt met amandelmeel waar ik normaliter niet zo’n fan van ben maar met jouw recept en verhoudingen istie prima gelukt en de smaak……..verrukkelijk!!
verrassend heerlijk!