Tussendoortjes & snacks

Bananensnack

Bananensnack

Patricia stuurde het recept voor deze bananensnacks in. En dat wilden wij natuurlijk proberen 🙂 Natalia was erg enthousiast, ik was gematigd enthousiast. Zo zie je maar weer dat smaken verschillen. Op zich klopt het ook wel, Natalia is veel gekker op havermout dan ik. Dan is het ook wel logisch dat zij deze snacks meer kan waarderen dan ik.

Uiteraard zijn wij benieuwd wat je ervan vindt. Laat daarom vooral even een reactie achter onderaan dit bericht 🙂

Dit heb je nodig (acht stuks)

  • 1 rijpe banaan
  • 90 gr havervlokken
  • 12,5 gr pindakaas
  • 12,5 gr honing
  • 15 gr pure chocola
  • 1 theelepel kaneel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 10 minuten + 2 uur koelkasttijd

  • Prak de banaan helemaal fijn zodat het echt puree wordt.
  • Hak de chocola in grove stukken.
  • Doe alle ingrediënten in een kom en meng het goed door elkaar.
  • Draai acht ballen van het mengsel.
  • Zet de ballen minstens twee uur in de koelkast zodat ze kunnen opstijven en de havervlokken juist zacht worden.

Tips en tricks

  • In de koelkast kun je de ballen zeker twee tot drie dagen bewaren.

Voedingswaarde (per stuk)

  • Kcal: 81
  • Eiwit: 2,1 gram
  • Koolhydraten: 12,3 gram
  • Vet: 2,4 gram
  • Vezels: 1,9 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

3 reacties

Laat een reactie achter