Tussendoortjes & snacks

Bananensnack

Bananensnack

Deze bananensnack is meerdere malen getipt. Zowel via de mail als in de Facebookgroep. Als we het goed hebben gezien staat het inmiddels ook al op verschillende andere websites.

Niet heel origineel dus, maar wel een recept dat jullie graag op het menu wilden zien. Bij deze 🙂

Dit heb je nodig (één persoon)

  • 1 banaan
  • kokosolie (5 gram)
  • 2 eetlepels water
  • 5 gram honing
  • snufje kaneel

Zo maak je het

Bereidingstijd: 5 minuten

  • Snijd de banaan in plakken van ongeveer 1,5 centimeter.
  • Verhit de olie in een koekenpan en bak de bananenplakjes aan beide kanten mooi bruin.
  • Meng het water, de honing en de kaneel door elkaar en giet dit over de bananen.
  • Draai de plakjes nog één keer om en haal ze uit de pan.
  • Strooi er eventueel nog een beetje extra kaneel over.

Tips en tricks

  • In plaats van kokosolie kun je ook een scheutje zonnebloemolie gebruiken. Of een beetje roomboter.
  • Deze snack is het lekkerst als je ‘m direct na het bakken opeet.

Voedingswaarde (per persoon)

  • Kcal: 151
  • Eiwit: 1,4 gram
  • Koolhydraten: 31,3 gram
  • Vet: 3,4 gram
  • Vezels: 3,6 gram

Eet smakelijk!

Over de schrijver

Walter

Mag thuis de chef-kok uithangen en doet dat met veel plezier. Eet graag lekker en gezond maar doet niet aan superfoods.

Laat een reactie achter